LANGUAGE/ ЕЗИК

7th son banner

88bruce024Source: Kerrang!

Как успява Bruce да съвместява интересите си свързани с работата и удоволствието, и организиран тип човек ли е?

До известен смисъл. Мога да съм такъв, когато се налага и харесвамвсичко да се случва на подходящото място в подходящото време. За това енужна голяма организираност, но аз не съм особено добър в изпипване навсички подробности. Пазя си тефтер, журналистически бележник и вечер сизаписвам подробно какво трябва да свърша на следващия ден, до такавастепен, че записвам неща като "Не забравяй, че остави два чорапа вспалнята". Имайки този лист, ставам сутрин... и бързо забравям за него!Опитвам се всеки ден да свърша нещо. Вчера си седях вкъщи, бях сестрополил, и открих, че има триста тениски и сандък с подплати всвободната спалня, и разни неща за гладене, и дрехи за пране, атрябваше и да пазарувам, и цяла купчина от съдове за миене... и сипомислих "Добре. Ще свърша всичко СЕГА!". Така че се качих горе,почистих свободната стая, подредих гардероба, изчистих къщата,ала-бала. Веднъж започнеш ли да вършиш нещо, ти се зареждаш с новаенергия. Осъществяването на едно нещо води до друго и преди да си сеосъзнал, ти си спасил планетата! Ако скучаеш, това не е точноотегчение, ти просто се самосъжаляваш. Излез и свърши нещо! Винаги иманещо, което има нужда да бъде свършено, стига да се захванеш с него.

Bruce сега живее в малка къща, намираща се на уличка с частни конюшни, след като се раздели със съпругата си.

Тя живее в мястото, което Daily Mirror нарича "Имението", а аз съм вкъщата с три спални, което е добре. Доста щастлив съм да живея там.Другото място беше твърде голямо. Беше ОГРОМНА къща. Трябваше достасилно да се провикнеш, за да се чуе от единия до другия край! Тамвинаги се чувствах някак си разделен от реалността. Когато купихголямата къща, тя беше част от генералния план. Всеки от групата сеустанови с партньорката си или пък му се раждаше дете. След края натурнето, със собствените си пари си купуваш къща и изграждаш някакъвначин на живот. Включваш се в него, след това го напускаш и тръгваш натурне, и създаваш пенсионен фонд. Това ти дава сигурност, така че да нетрябва да се притесняваш за тези, които обичаш и можеш да си продължишспокойно с музиката. Всичко е точно и добре, освен ако този, койтообичаш престава да бъде такъв, и става малко сложно. Това е глупаватаприщявка на изготвянето на дългосрочни планове. Изведнъж сякаш някой тепремазва с автобус! Точно, когато изглеждаше, че животът ми еподсигурен, аз се върнах осем години назад, живеейки в малка къща, нода ти кажа съм доста щастлив. Лесно се справям, а и сега знам как даоперирам с централното отопление. Никога не съм знаел как да боравя снего! Бях безполезен около къщата. Все още съм. Кутията с бушоните епълна загадка за мен. В края на краищата, намерих контролерите зацентралното отопление, разположени доста логично в близост до котела.Натиснах един бутон, червената светлина се появи и си помислих "Товае." Но то почна да бълбука и да трещи и да издава наистина плашещизвуци, думкайки като призраци. Първия ден, когато го пуснах, се събудихв седем сутринта и се чуваше неприятен звук: "Bang, bang, bang, glug,glug, glug" и доста свистене. Помислих си: "Мамка му, ще гръмне!"Наистина си помислих, че ще експлодира и че щеше да ме засипе с парчетаоловни шрапнели. Изтичах на долния етаж, а бях доста сънен. Реших, чекъщата е пълна с пара и вече е гръмнало. Привиждаше ми се как се спускавода от тавана. Изтичах около къщата и завъртях всички горещи кранове,с цел да освободя напрежението. "Почакай малко, няма пара... каквостава?" Естествено нямаше нищо проблемно с него... И така, третирамвсичко все едно, че е част от Play School. Нямам против да си върша самдомакинската работа. Аз съм маниак на тема миене. Ако има нещо, коетоне мога да понасям, това е да има мръсни съдове. Доста съм съвестенотносно това, но не съм много заинтересован от чистенето спрахосмукачка. Когато е черно, а трябва да е бяло, едва тогава трябвада се използва прахосмукачка.

Bruce обикновено става около 9 часа сутринта и признава, че никога не е бил ранобуден. На равно с това не обича и да се излежава до обяд. Една отпървите му домакински задачи, освен да си измие зъбите, е да проверисъобщенията, оставени на телефонния му секретар.

Да, в началото нямах представа как работи. Най-накрая получих съобщениена апарата и се чу: "Обадихте се, но не съм вкъщи. Моля, оставетесъобщение.". Хора се обаждат само, за да чуят това, но това не мепритеснява.

Bruce има телевизор, доста стар, и рядко сяда да гледа телевизия.

Бях много горд със себе си. Установих проблем в него предходния ден.Батерията в контролера беше изтощена! Сега съм напълно квалифицирантехник на телевизори.

Bruce разнася със себе си папка, в която има документ, съдържащ подробности за всички негови проекти. Един от тях се отнася за комисията към Under Twenties English Fencing, а друг е посветен на PAGANINI, рок опера, която Bruce е изготвил, базирайки я на живота на италианския цигулар виртуоз, който е считан от мнозина за първата супер звезда.

Рок операта се разглежда от голяма филмова компания и кой знае дали щесе реализира. Просто искам да ми се обадят и да ме уведомят по един илидруг начин. Държа авторските права върху едно резюме и някои заглавияна песни. Всичко е тук. Имам куп сцени и идеи, но не искам сериозно даги развивам и реализирам на хартия, преди компанията да излезе спарите. Една от големите американски компании е заинтересувана. Но тевинаги обмислят подробно нещата. Paganini е бил грозно копеле.Кокалест, с крив нос, прегърбен, странно изглеждащ и оплешивяващ. Той емразел баща си през целия си живот, за дето го е тласнал в музиката.Обожавал е майка си. Имал е незаконни деца, афери с кралски особи, биле хулен от църквата, но обичан от хората. Насред концерт той е започвалда издава птичи звуци, точно както сега се заиграват някои роккитаристи. След като починал, тялото му е било изкопавано и пренасяноседем пъти, защото хората мислели, че пръстите му били обладани отДявола. Той е бил забележителен човек и аз написах кратък обзор заживота му, който ще бъде реализиран като филм, който да е кръстоскамежду "Tommy" и "Amadeus". Проблемите на творците са универсални ивечни. Конфликтите, които трябва да разрешава, изкушенията, с коитотрябва да се бори, са актуални и днес. Искам да направя рок опера,която да покаже историята на живота му. Изпълненията му на живо салегендарни, но естествено никой няма да разбере точно какви са били,защото са се случили преди ерата на записите. Очевидно той е ималзначително големи длани като Jimi Hendix, което е причината да еспособен да прави толкова много неща с цигулката, а и той също е билзапален китарист. Използвал е собствен уникален начин за свирене и еимпровизирал през цялото време. Веднъж по време на изпълнение е скъсалструни и е импровизирал концерт за цигулка на една струна. На сценататой е бил облечен изцяло в черно, малко като Ritchie Blackmore. Той ебил експлозивен италианец, който никога не би изсвирил и една нота,която може да бъде изсвирена от други петдесет милиона души!

Дали Bruce би изиграл самия Paganini?

О не, трябва да си слаб, измъчен, кокалест, оплешивяващ и с голям нос.Бих желал да изиграя друг герой от филма. Много съм заинтригуван отактьорството и би ми харесало да изиграя нещо, напълно независимо отмузиката. В училище играех доста, участвах в две пиеси годишно. Многоби ми харесало да открия група хора, с които да четем пиеси на глас. Вучилище доста често го правихме и наистина се наслаждавахме на това.Сега аз съм отново в Лондон и възнамерявам да започна да посещавамтеатрални изпълнения. Преди десет години доста често ходих напостановки. Но когато влезеш в рок 'н' рола, някак си влечението ти сеограничава и вместо това се озоваваш на път към кръчмата. Обмислям даси купя компютър. Много съм подозрителен към тях и усещам, че теочертават твоята креативност, от колкото да я подобряват. Можеш данапишеш на него, само това, което той може да напише.

Bruce по-скоро би писал с перо и мастило, от колкото да използва текстовредактор, но той е заинтригуван от идеята да използва Farfisa midivoice controller, за да записва мелодии, които да използва принаписването на песни.

Би ми било по-лесно, от колкото да творя песни, използвайки китара. Типееш на машината и звука излиза, както пожелаеш, като от орган илипиано, или каквото и да е. Farfisa прави това и струва едва двестапаунда.

Въпреки че Bruce не е телевизионен маниак, когато има малко свободно време обича да гледа снукър..

Наслаждавам се на напрежението по време на игра и напълно го разбирам.През същото преминавам и аз на сцената, а и наподобява и това в спорта,който практикувам – фехтовката. Въпреки че снукърът е продължителнаигра, всеки път, когато топката е ударена, всичко се случва за част отсекундата, когато печелиш или губиш. Интересно е да наблюдаваш какхората се справят с това.

Звънят ли му през деня, за да присъства на бизнес събранията на управляваната от него компания?

Не, те ми се обаждат, ако има нещо спешно за решаване. След товабританско турне ще замразим всичко за година. Имам няколко проекта,които са готови в основен план и всеки един от тях може да бъдереализиран. Който и да бъде започнат първи, ще оставя на странаостаналите. Имам няколко неща, по които работя едновременно. Стававъпрос за рок филма и едно друго начинание, на което не възлагам многонадежди за успех - роля във филм, която ми беше предложена от автора накнигата, който е продал правата си на хората, които създават филма.Отнема време, за да се материализират тези неща. Също така и моятакнига за "Lord Iffy Boatrace", която искам да издам тази година. Сегасъм си у дома и мога да го направя. На Steve Harris му дотегна от хора,питащи го за какво се разказва в нея, а на мен ми дотегна от него,постоянно да ми звъни и да ме пита кога ще издам проклетото нещо.

Друг план, който е при сърце на Bruce, е център, в който младежите да се запознаят с фехтовката.

Искам да стартирам проекта догодина. Трябва да намеря помещение. Нямада е в Лондон, защото има толкова много други клубове. Ще останенезабелязан, както всеки друг по-малко популярен спорт. Бих горазположил някъде на север от Лондон. Бих искал един стар склад и ще сеопитам да сключа спонсорски договор. Няма да хвърлям пари по този клуб.Правителството на ФРГ отделя двадесет и пет милиона марки годишно зафехтовка. Взимат ученици, които живеят в населените места, които сацентрове по фехтовка, за период от шест години, като единственотренират и ходят на училище, заедно със своите ръководители. Цялатаекипировка и издръжка се поема от държавата. Не може да се конкурираш стова. The Sports Council – ха – там не правят нищо, в сравнение с товаколичество инвестиции.

Bruce тренира поне четири дни в седмицата.

През уикендите се опитвам да взема участие в някое състезание и тогаваза него тренирам по пет пъти. Отделям по два-три часа за тренировкапрез тези дни. Така че общо ми се събират от 12 до 15 тренировъчни часаседмично. Това е активното време и не включва преобличането и взиманетона душ. Така че всичкото това изяжда времето ми от 6 до 10 вечерта.

Между всичко това, оставали му време за ядене?

Просто отскачам до Marks & Spencer и зареждам хладилника с разнипродукти. Не готвя много. Склонен съм да ям нещата студени. Докатодостигнат до стомаха ти, така или иначе ще се стоплят. В състояние съмсамо да си стопля вода и да си приготвя чаша чай. Купувам салати, оризи сготвени пилешки гърди. Излизам да хапна нещо приготвено с къриведнъж седмично. В зависимост как ще се чувствам на следващата сутрин,мога да ям подобно нещо два пъти през седмицата. Престанах да ямвиндалу. Мога да се справя, докато го ям, но на следващата сутринтрябва много внимателно да обмислям какво да правя. Не можеш да излезешот вас за пет часа, в случай на инцидент.

Посещава ли Bruce много клубове нощем?

Не, ни най-малко, не им се радвам. Мразя обстановката. Няколко пътипосетих такива места и се почувствах много не на място. Нямам нищопротив да отида, ако има някой, с когото искам да се видя или, ако съмс група приятели и желаем да си прекараме чудесно. Но да отида ей такасам и да подпирам бара... Бих могъл да правя това в местната кръчма ида играя билярд и реално да си прекарам много по-добре. МразяStringfellows, the Limelight и the Hippodrome. Не че нямам пари, номисля, че е покварно, цените там да са толкова високи. Но тогава ти неотиваш там, за да пийнеш бира, а за да бъдеш забелязан!

Но пък и Bruce не работи много до късно, да откарва до ранните часове подпрян на бюрото с перо в ръка?

Пиша,когато имам някакво време и нямам други ангажименти за вършене. Обичамда се подготвя добре и да се концентрирам за известно време. Винагиимам китара на долния етаж, на която да си подрънквам и евентуално, данапиша няколко тона с нея. В момента само се упражнявам на нея. Винагисъм искал да събера тричленна група и музикантите да не свирят натехните инструменти. Примерно аз да се опитвам да свиря на китара,барабаниста да пее и китариста да е на барабаните. Ще имаме опитниглави поставени върху неопитни тела. Ще се лутаме малко и отново ще сеучим как да свирим. Винаги съм искал да осъществя тази идея. Както и дае, така обикновено минава деня ми. Бързо преминавам от дадено нещо къмдруго. Едно нещо, което отнема част от времето ми е стартирането намалка компания, която да внася екипировка за фехтовка от Китай, коятода се продава тук. Купих си калкулатор – първия ми! Винаги е по-добреда имаш повечко неща за вършене. А все още има куп неща, които искам дасвърша.

Тази статия е взета от The Iron Maiden Commentary
Превод: Илиян Ковачев (Dr.Feelgood)

PLAY

tour-eddie.gif

Members Login