LANGUAGE/ ЕЗИК

7th son banner

The Prophecy продължава историята на седмият син, когато малкото момче Алвин се умолява на селцето да последват неговите предупреждения за настъпващото бедствие, но гласа му остава нечут. Това е още една отлична песен, чието настроение съвпада страхотно много с лириките. Тя завършва нехарактерно с къса, но много красива акустична част

Бедствието връхлетяло селото не е упоментато никъде и задълбаването над разрухата на 1 единствено селце изглежда малко нелепо в наши дни, тъй като ние се тревожим повече за цели държави отколкото за малки изолирани групи хора. Но нека все пак да не забравяме, че това е средновековен разказ и че по онова време, хората са се интересували повече за селата отколкото за държави или царства.

Историята пак подсказва за непроменимото бъдеще. И наистина, ако седмият син бе видял "пагубния край" и събитията не се бяха състояли благодарение на това предупреждение, щеше ли наистина да е бил видял бъдещето или просто едно "възможно бъдеще"? Това ми напомня за романа на Робърт Силвърбърг от 1967г. – "Портата на светове", в която става въпрос за Черната смърт и как тя помита повече хора от колкото в реалност, което довежда до Сарацинска инвазия и до драстична промяна в историята на света. Тази новела подсказва, присъствието на няколко възможни бъдеща присъстващи във всеки момент и, че при дадени обстоятелства, всичко може да се случи в зависимост от настоящието(пр: Представете си какъв би бил света ако Хитлер бе умрял в Пашендейл през 1916г...). А точно обратното се слува със Седмият син. Той вижда едно бъдеще, което ще се сбъдне въпреки усилията то да бъде променено.

След като неизбежното се случва, оцелелите селяни обвиняват вестоносеца за вестта и "героят" в историята впоследствие бива отделен и отлъчен от обществото.

PLAY

tour-eddie.gif

Members Login