LANGUAGE/ ЕЗИК

final frontier banner

Отново нежно интро с келтски мотиви ни въвежда в сложна и изключително приятна композиция-шедьовър, типична за Steve Harris. Песента завършва също толкова плавно както и започва, затваряйки страхотен албум по най-добрия възможен начин.

Лириките са вдъхновени от анимирания филм от 1986г. When The Wind Blows, който от своя страна е адаптация на едноименния графичен роман на Raymond Briggs. Оригиналната история е за възрастната двойка - Jim и Hilda, които се подготвят за  термоядрена война, всеки по собствен начин - Jim подготвя убежище, докато Hilda приготвя чай. След като атомната експлозия разрушава всичко около малката им къща в един селски район, те размишляват за миналото си и се чудят относно бъдещето, излагайки се през цялото време на радиацията, която ги убива. Това е прекрасен разказ за лудостта на властите и безпомощността на хората, когато са изправени пред унищожение.

Песента, обаче, поема по друга насока и двойката се подготвя за апокалипсис толкова сериозно, че стигат до пълно отричане, когато излиза новината, че това няма да се случи. Това, което се случва е леко земетресение, което до такава степен ги стряска, че извършват самоубийство с отрова, пред угрозата да се сблъскат с последиците от тоталното разрушение. Този обрат на историята е доста ироничен, имайки впредвид колко усилено се подготвят за оцеляване. Е, това е прекрасния разказвачески стил на Steve.

PLAY

trooper-eddie.gif

Members Login