LANGUAGE/ ЕЗИК

final frontier banner

С плавно интро, подобно на това в „The Legacy”, лириките описват обстановката: голяма група хора напускайки родината си, за да потърсят свобода, надявайки се за щастие. Разказвачът обяснява, че това е бягство от неприятности, които могат да ги сполетят в родната им страна, което може да е индикация, че това са религиозните откачалки, които не са били желани в Европа, заминавайки за Америка през 16ти, 17ти и 18ти век. Въпреки всичко те се молят по целия път към тяхната „обетована земя” ("golden promised land") (въпреки че това не им е помогнало).

Не е ясно какво точно представлява талисманът, с който плават, но главния герой изглежда е този, който командва корабите към новия свят. По ирония на съдбата, той загива, докато наближават брега на спокойствието. Болестта, която е спомената, най-вероятно е скорбут, която е винаги смъртоносна, ако не се лекува.

В крайна сметка, "The Talisman" е още една от тези страхотни морски епики на Iron Maiden като "Rime Of The Ancient Mariner" и "Ghost Of The Navigator".

PLAY

seventh-son-eddie.gif

Members Login