LANGUAGE/ ЕЗИК

final frontier banner

dee_glyph

Janick Gers отново показва таланта си да композира бързи, темпови песни. Тази песен доста напомня за "Man On The Edge" и се изпълнява с цялата ефикастност, на която са способни Maiden. Това е единствената наистина бърза песен в албума и при всички случаи доста добра!

Лириките, отново дело на почитателя на окултното Bruce Dickinson, са свързани с историята за живота на John Dee – известен британски математик и окултист от 16ти век. Този човек изглежда е въвел термина „Британска Империя” ("My dreams of empire" - "Моите мечти за империя”) за Елизабет I, неговата "ледена кралица" („frozenqueen”), на която е бил съветник по време на нейната власт. Той установява морското господство на страната, благодарение на уменията и познанията си в областта на навигацията като Великобритания му дължи много за тези му експертни знания.

За жалост, той се е занимавал също така и с доста езотерични дейности като да говори на ангели. Той е бил запознат с мошеник на име Edward Kelly, който също е твърдял, че има окултни способности и че комуникара с духове. Kelly накрая убедил Dee по време на дълга визита в чужбина, че едно от етеричните същества им наредил да си споделят съпругата на Dee („Youhavetakenmywifeandlainbesideher - „Ти взе съпругата ми и легна до нея”) , както и направили, което в крайна сметка довело до края на отношенията между двамата окулисти. Когато Dee се завръща във Великобритания, в къщата си в Mortlake, след като прекарва няколко години в континентална Европа, той заварва дома си изпотрошен, а по-голямата част от книгите, от неговата доста богата библиотека (една от най-големите по това време), откраднати („Iwasthekeeperofthebooks” – „Аз бях пазителят на книгите”). Той умира в нищета, но бива запомнен като прекрасен учен, макар и смятан за доста наивен, защото е вярвал в духове и ангели. Тази негова слабост е била използвана от Kelly, който, както изглежда, не е бил много по-добър от мошеника, обрисуван в "El Dorado".

PLAY

seventh-son-eddie.gif

Members Login