LANGUAGE/ ЕЗИК

Илюстраторът Mark Wilkinson работи за пръв път с Iron Maiden през 1992 г., когато създава крилатото Eddie за плаката им на Donington. Той също е автор на oбложката за сингъла „The Wicker Man" от 2000 г. и металната кутия на „Eddie's Archives" от 2002 г. Сега той е автор и на илюстрациите към „The Book Of Souls" и ни разказва всичко, което трябва да знаем за новото превъплащение на Eddie.

tbos-eddie-02

ТОВА Е ПЪРВОТО ЦЯЛОСТНО EDDIE ВЪРХУ, КОЕТО MARK РАБОТИ

Това е първият път, когато работя върху Eddie в цял ръст. Предишните върху, които съм работил дори не бяха човекоподобни. Исках да предприема нов подход в начина, по който изглежда Eddie. Исках да му придам по-мрачен и скелетоподобен вид с буквално одрана кожа и да е въможно най-реалистично изобразен.

tbos-eddie01

ВИЗИЯТА МУ ПРЕДСТАВЛЯВА КОМБИНАЦИЯ ОТ ДРЕВНИ КУЛТУРИ

За кожата използвах като референции стари медицински книги и илюстрации на метод за мъчение чрез одиране, използван преди стотици години в Древния изток, Африка и Америка. Също така гледах и ритуалните одежди, накити и украшения на Маите, но заложих на по-вуду визия, защото е по-зловещо

tbos-eddie-3

ВСЯКО НЕЩО, КОЕТО БИ ГО СВЪРЗАЛО С ОПРЕДЕЛЕНА КУЛТУРА БЕШЕ ОТХВЪРЛЯНО.

Някои неща бяха отхвърлени още в началото, основно татуировки и символи, които бяха прекалено характерни за определен перод и култура. Идеята беше да направя Eddie ужасяващ, но не свързан с определена култура. Затова символите по него са измислени и нереалистични. Нито e Baron Samedi или Шаман на Маите, a нещо средно между двете.

scetch1   scetch2
Предварителни скици.

КОЖАТА БЕШЕ НАЙ-ТРУДОЕМКАТА ЧАСТ

Работих върху кожата и лицето доста дълго време. Опитах се за запазя зомби визията му от предишни обложки и да го направя да изглежда като обект на жертвопринушение. Исках боята върху лицето и тялото му да изглежда сякаш е стара и се е пропила в бръчките на кожата а не просто да седи отгоре.

Повече за Mark Можете да намерите на WWW.THE-MASQUE.COM

Автор: Dayal Patterson
Превод: Никола Петрас
Източник: Metal Hammer (Септември 2015)

PLAY

trooper-eddie.gif

Members Login