LANGUAGE/ ЕЗИК

speed-of-light-imageВодещият сингъл на The Book of Souls е придружен с много готин видео клип, в който Eddie препуска през историята на Iron Maiden участвайки в различни видео игри. Текстът е относно пътуване в космоса със скоростта на светлината и попадайки на места, които никой не е достигал до този момент. Има предпрадки в текста към предполагаемия ефект от попадане в черна дупка.

Клипът е продуциран от Llexi Leon, който е създател на комикса „Eternal Descent" и голям фен на Iron Maiden. В интервю за Metal Hammer заявява следното относно идеята за видео-клипа:

Изглеждаше като перфектна комбинация – 40 години метъл изследвани заедно с четири десителетия видео игри. Подхвърлих идеята на Rod Smallwood и момчетата от групата.Всички харесаха концепцията и ме попитаха дали мога да я реализирам. Замислих се, че това все пак са Iron Maiden, така че бях задължен и трябваше да е най-доброто нещо, което някога съм правил. Видеото е изпълнено с препрадки към обложки на Iron Maiden – дали ще са позите на героите в определени моменти или изображения вплетени във фона. В клипа има страшно много детайли, на които да обърнеш внимание.

- Lexi Leon

 

PLAY

tour-eddie.gif

Members Login