LANGUAGE/ ЕЗИК

tim banner

Издаден на :27ми Октомври 1980

1. Women In Uniform (Macainsh)
2. Invasion (Harris)
3. Phantom Of The Opera (live) (Harris)

Women in Uniform е тртия сингъл на групата. И е единственият сингъл в историята на групата които е кавър песен. Това е и последния запис с китариста Dennis Stratton. Сингъла е и с още една невероятна творба на Derek Riggs, където възкръснала Margaret Thatcher причаква в засада Eddie и приятелките му. Въпросът е какъв е мотижът й – отмъщение или ревност. Във всеки случай сингъла достига 35-то място в английските класации.
Коментарите на Rod Smallwood са взети от обложката на Best Of The B'Sides от BOX сета Eddie's Archives.

 

Women In Uniform (Macainsh)
Този кавър оригинално е записан от Австралийска група наречена Skyhooks през 1979. Оригиналната песен има кратък диалог за интро, което групата не е ползвала. Интрото представлява следното:

Hello there sailor
Hi there Lili Marlene
Good morning school girls
Welcome to the team

 

[...Здравей моряче!
Здравей Lili Marlene
Добро утро ученички
Добре дошли в отбора...]


Това е малко женствена песен и не пасва на стила на групата и на тяхната представа. Групата е била подтикната от издателите си (Zomba) да го издадат като сингъл с надеждата да стане хит. Това е решение за което групата съжалява и до днес. Women in Uniform става и първия клип на групата с концертен видео материал в Rainbow Club.

Invasion (Harris)
Invasion също е една от ранните комозиции на Steve и първоначално е била записана на легендарните Soundhouse Tapes. Това е една много хубава песен в която става въпрос за викингско нашествие, която по късно еволюира в Invaders в албума The Number Of The Beast . В сравнение с мудната Women In Uniform, Invasion е отлична песен с невероятно китарно соло и запаметяваща се мелодия която ще ви остане в съзнанието с дни. Определено трябваше да бъде основна песен в сингъла. Това е по-бързa версия от тази в Soundhouse Tapes, но е трудно да се каже коя е по добра.

Една от ранните песни на Steve – нов запис на парче от The Soundhouse Tapes. Мисля че е за викингско нашествие, една от ранните песни на Steve свързани с история.

Rod Smallwood

Phantom Of The Opera (live) (Harris)
Това е концертен вариант на Phantom Of The Opera и е записана в Marquee Club в London на 4 Юли 1980. Песента е просто отлична – мисля че не съществува запис на тази песен който да не е хубав. Какво друго може да се каже за една от най-добрите песни на групата.

PLAY

piece-of-mind-eddie.gif

Members Login