LANGUAGE/ ЕЗИК

killers banner

2-ри Март 1981

1. Twilight Zone (Murray, Harris)
2. Wrathchild (Harris)

Twilight zone / Wrathchild е издаден като двоен A-side и е първият сингъл от албума Killers. Сингъла достига до 31 място и в Англия и е второто им най-добро представяне след Sanctuary. Още веднъж обложката на Derek Riggs предизвикала спорове и обвинения в сексизъм от медиите който отказали да разберат смисъла на Twilight zone. Както обикновено тези спорове и дискусии единствено привлекли вниманието към групата. В музикалния бизнес няма такова нещо като лоша медия. Twilight Zone също така е първия сингъл на групата с Adrian Smith

15 Юни 1981

1. Purgatory (Harris)
2. Genghis Khan (Harris)

Четвъртият сингъл на групата Purgatory не се справя толкова добре колкото другите и не успява да влезне в топ 50 на Английските чартове. Рисунката за The Number of the Beast била направена за сингъла Purgatory, но на групата им се сторил твърде хубав и накарали Derek да нарисува картинката с Eddie Дявол вместо нея.

Purgatory (Harris)
Това е същата версия която се появява в албума Killers

Genghis Khan (Harris)
Това е същата версия която се появява в албума Killers

14ти септември 1981

1. Running Free (live) (Harris, Di'Anno)
2. Remember Tomorrow (live) (Harris, Di'Anno)
3. Killers (live) (Di'Anno, Harris)
4. Innocent Exile (live) (Harris)

Maiden Japan е записан по време на първото турне на групата в Япония (21-24 Май 1981) и издаден като EP, като американското издание съдържа Wrathchild като бонус. EP-то е сравнително успешно и достига 43 място в английските чартове. Вероятно няма лесен начин да се преведе Maiden Japan и сходството и с Made In Japan (Произведено в Япония) на Японски. Поради тази причина Японските издания са кръстени Heavy Metal Army.

По мое мнение, EP-то Maiden Japan е отлично. Всички песни звучат невероятно въпреки, че няма достатъчно разделение между двата канала с китарите както предпочитам. Paul Di'Anno също звучи добре което е интересно защото това са последните му дни с групата и гласът му постоянно падал и създавал проблеми. Много рядко венецуелско издание е с обложка на която Eddie държи отрязаната глава на Paul Di'anno, което потвърждава неговото напускане.
Според мен Maiden Japan най-ценното в First Ten Years box set.

PLAY

trooper-eddie.gif

Members Login