LANGUAGE/ ЕЗИК

somewhere in time banner

Heaven Can Wait е песен за преживяване близко до смърт. Сравнително дълга песен и нейната връхна точка представлява част с припяване точно преди солата да започнат, което е практически е сложено като по поръчка за живи изпълнения. Припяването е необичайна смесица от вокална поддръжка от някакви типове, които са срещнали в заведение наречено " Tehe's Bar ". Това обяснява и появата на Tehe's Bar в обложката на албума.

Преживявания близки до смърт са тези описани от хора които са били обявени в клинична смърт, но някак си са успeли да се върнат към живота. Трудно е да се посочи какво точно значат тези преживявания, но те са уникални за всеки преживял. Те, обаче, по ни какъв начин не доказват съществуването на живот след смъртта. Не всички оживяли след клинична смърт разказват за някакви случки или преживявания през времето в което са били смятани за мъртви.

Видението за тунела от светлина, както е упоменато в песента, е всъщност единственото общото между тях, но това явление е упоменато 5 века преди това.

Филмите, Heaven Can Wait oт 1943-та година и Heaven Can Wait от 1978-ма година засягат темата на задгробния живот и идеята, че хората се озовават там прекалено рано. Тези идеи се въртят около Холивуд и до днешна дата са излязли 2 филма със заглавието Heaven Can Wait. Комедията от 1943-та на режисьора Ernst Lubitsch разказва историята на един мъж, който се опитва да се оправдае за да получи достъп до ада, където във версията от 1978-та, режисирана от Warren Beatty ,който в същото време играе и главната роля, обяснява историята на един млад американски футболист, който бива застигнат от ранна смърт и се озовава съживен в тялото на милионер, който иска да купи отбора Los Angeles Rams само за да може пак да играе куортърбек за тях в шампионата Superbowl. Темата за живота след смърт е много популярна явно.

PLAY

tour-eddie.gif

Members Login