LANGUAGE/ ЕЗИК

tnotb banner

12ти Февруари 1982

1. Run To The Hills (Harris)
2. Total Eclipse (Harris, Murray, Burr)

Run To The Hills е седмият сингъл на групата (включително EP тата) и е първият сингъл с участието на Bruce Dickinson. Той е с огромен успех и достига до номер 7 в Английските класации . Той е и с една от най яките обложки която изобразява Eddie и дяволът в смъртоносна схватка върху една скала из дълбините на Ада. Същия концепт като на албума The Number Of The Beast сред извиващи се облаци над тълпите от обречени.

Run To The Hills (Harris)
Това е същата версия която се появява в албума The Number Of The Beast

Total Eclipse (Harris, Murray, Burr)
Това е същата версия която се появява в преизданието албума The Number Of The Beast от 1998

26ти Април 1982

1. The Number Of The Beast (Harris)
2. Remember Tomorrow (live) (Harris, Di'Anno)

Сингъла The Number Of The Beast е издаден около месец след албума и достига до номер 18 в Англия. Обложката е ясно продължение на Run To The Hills. Резултатът от битката между Eddie и дявола вече не е под никакво съмнение. Това е много интересна символика, която се е загубила след религиозните бойкоти нападки. Очевидно Eddie е по-силен от дявола. Така че кой ще си прави труда да почита този слаб рогат (а сега и обезглавен) дявол?
Коментарите на Rod Smallwood са взети от обложката на Best Of The B'Sides от BOX сета Eddie's Archives.

The Number Of The Beast (Harris)
Това е същата версия която се появява в албума The Number Of The Beast

Remember Tomorrow (live) (Harris, Di'Anno)
Това е доста интересна версия на Remember Tomorrow. Описанието на обложката твърди че е записана в Италия и е потвърдена от Nicko който твърди, че това е първия концерт на Bruce с Iron Maiden. Дори Rod Smallwood отрича да разкрие истината около този запис. Тези твърдения всъщност не са истина. Тази версия е същата като от EP-tто Maiden Japan, но гласът на Di'Anno е сменен с този на Bruce Dickinson. Мисля че в едно интервю групата признава това въпреки че нямам спомен от къде беше. Въпреки това има още доказателства за това. Първо двете парчета са абсолютно еднакви по времетраене и звук което би било доста невъзможно съвпадение. И второ който и да е правил миксирането е забравил да махне Благодарностите на Di'Anno от края на песента и така можете да чуете как и двамата вокалисти казват „Благодаря!" на публиката. Според мен това елиминира всички съмнения за автентичността на записа.

Тази песен беше записана когато групата отиде в Италия за пръв път с BruceDickinsonпрез Октомври 1981 Преди да влезнат в студио да записват The Number Of The Beast. Направихме тези 5 концерта за да подгреем Bruceза концертите и да се настроим на вълна за запис на „Звяра" Мислихме че ще е интересна Б-страна след като е първия запис на Bruceв първото му турне с нас.

Rod Smallwood

PLAY

seventh-son-eddie.gif

Members Login