LANGUAGE/ ЕЗИК

virtual xi banner

28-ми Септемвриr 1998

1. Futureal (Harris, Bayley)
2. The Evil That Men Do (live) (Smith, Dickinson, Harris)
3. Man On The Edge (live) (Bayley, Gers)
— The Angel And The Gambler (видео) (Harris)

Това е много добър сингъл. Той е вторият от албума Virtual XI , въпреки че според мен би трябвало да бъде първи. Б-страните и допълнителната мултимедия са направо фантастични. Единствената забележка която може да се направи е за обложката. Защо не са ползвали картината на Derek Riggs? Обложките в стил Ed Hunter са добри, но не могат да се сравняват с работите на Riggs.
Тази картина е използвана за плакат на вътрешната страна на обложката. Защо не са използвали нея. Тя е МНОГО по-хубава от грозната 3D обложка която са избрали. Работата на Riggs изглежда като футуристичен вариант на Powerslave, а планетите на фона са направо невероятни. Тази картина е достатъчно добра дори да бъде обложка на самия албум Virtual XI.

Futureal (Harris, Bayley)
Това е същата версия, която е включена и в албума Virtual XI.

The Evil That Men Do (live) (Harris, Smith, Dickinson)
Тази песен оригинално е записана за албума Seventh Son.. с Bruce Dickinson. Тази версия е записана наживо на 1ви Ноември 1995 в Gothenburg, Sweden, по време на турнето X Factour с Blaze Bayley като вокалист.

Заслушайте се как Blaze обърква текста тук. Готино е че са издали тази песен и не са оправили грешките му защото показва как сякъш самия Blaze не се взима на сериозно.

Man On The Edge (live) (Bayley, Gers)
Тази концертна версия на Man On The Edge е записана на 1ви Ноември 1995 в Gothenburg, Sweden, по време на турнето X Factour с Blaze Bayley като вокалист.

The Angel And The Gambler (video) (Harris)
Това е доста готин клип започва с „концертни" кадри на групата, които свирят на футуристична сцена която наподобява декор от Star Trek. Сцената е компютърно генерирана с много публика и прелитащи космически кораби наоколо. Клипа е комбинация от тези кадри и други компютърни анимации включително Eddie ot Ed Hunter, барът от обложката на Stranger In a Strange Land и как групата играе покер с Eddie. На финала групата се измъква в нещо като совалка а гигантско Eddie разбива сцената на парчета. Това е може би един от най-забавните клипове на Maiden.

PLAY

shaman-eddie.gif

Members Login