LANGUAGE/ ЕЗИК

virtual xi banner

single31a_taatg1_a_small9th March 1998

1. The Angel And The Gambler (Harris)
2. Blood On The World's Hands (live) (Harris)
— Afraid To Shoot Strangers (video) (Harris)

Тази първа част на сингъла The Angel And The Gambler е от албума Virtual XI
Този сингъл съдържа плакат с "Virtual XI Fixture List 1998" от едната страна и групата позираща с Maiden футболни екипи и техни любими играчи от другата страна. Числото 11 изглежда е специално за Steve и той е съчетал най-любимото си Футбол и Музика.

Най-забележителното нещо за този сингъл е че и първата и втората част съдържат видео клип вместо трета песен както обикновено. Тази част е кръстена "enhanced multimedia section" и представлява първия път в който групата слага видео материал който може да се гледа на компютър. Това вероятно допълва и цялата Виртуална тематика на албума. Iron Maiden са една от първите групи които правят това и едни от първите с официална страница в Интернет. Това доказва, че те са група, която се адаптира към времето си.

The Angel And The Gambler (Harris)
Това е същата версия, която е включена и в албума Virtual XI.

Blood On The World's Hands (live) (Harris)
Тази концертна версия на Blood On The World's Hands е записана на 1 Ноември 1995 г. в Gothenburg, Sweden, по време на The X Factour

Afraid To Shoot Strangers (video) (Harris)
Оригиналната студийна версия на Afraid To Shoot Strangers е записана в албума Fear Of The Dark и е изпята от Bruce Dickinson. Клипа е комбинация от кадри от X Factour и войната в залива. Клипът е доказателство и че друг певец може да замести Bruce Dickinson без да навреди на качеството на песента.
Самия клип изглежда малко като про-военна пропаганда, като показва клането и мизерията на първата война във залива. Вероятно целта на групата не е била да се представя за защитник на такъв безсмислен конфликт, чиято цел е била единствено да защити петролните кладенци на Кувейт, но кадрите изобщо не пасват на истинския смисъл и дълбочина на текста. В него става въпрос за страхът, който изпитва един войник преди да влезне в битка, а в клипа са показани кадри как съюзническите войски са свършили страхотна работа по разрушаванеto на една държава поради икономически причини. Там са страдали единствено войниците за сметка на политиците които са започнали този конфликт.

PLAY

tour-eddie.gif

Members Login