LANGUAGE/ ЕЗИК

virtual xi banner

Песента тематично се отнася за широко разпространения страх, вграден и проникващ чак до ядрото на модерната общност. Като деца биваме научени да сме предпазливи спрямо чужди и непознати хора, и този страх се пренася и в обществото като цяло. Песента е дългичка, с няколко доста интересни промени на темпото, и прекрасна инструментална секция към средата й.

"Don't look to the eyes of a stranger " има доста интересна – и може би неосъзната – връзка с текста на "Killers". Докато там историята бива разказана през очите на атакуващия, тази тук е разказана от агонизиращия ум на жертвата. Вероятността да свързват една песен с друга е друг елемент, който прави Iron Maiden толкова велики!

„Това е друга идея, която се въртеше в ума ми от известно време, но нямах възможността да я развия в пълна песен досега. Исках да звучи леко оркестрално, защото имаше някакво величествено звучене. Злокобността също бе налице, и затова реших да направя края наистина луд и маниакален, мисля, че Jan не е много доволен от тази част, но според мен е перфектна!

Steve Harris

PLAY

piece-of-mind-eddie.gif

Members Login