LANGUAGE/ ЕЗИК

virtual xi banner

Без да задълбаваме, може да си помислим, че песента е за сблъсък на светове, като може би колизия между астероид/комета и земната повърхност. Това е концепция, която е била доста популярна през 90'те години на изминалия век, особено с блокбъстъри като "Deep Impact" и "Armageddon" , които насочват огромно количество публика към подобно събитие. Въпреки че текстът на песента не е от най-задълбочените, "When two worlds collide " е съвсем нелоша песен с добри рифове, мелодия, и сола.

Съвсем естествено, песента може да бъде погледната и от друг ъгъл – сблъсък, стълкновение между два различни свята, с различни култури. Може да бъдат походи, например тамплиери, нахлуващи в Йерусалим, и сблъскващи се с ислямския свят, или първата среща между европейци и индианци...Историята е пълна с подобни примери, и учудването и шока на различията на тези култури в повечето случаи носи смут, като едната цивилизация се опитва да унищожи другата, като накрая останат само "the anger, the pain of those who remain."

„Това пък дойде като идея на Дейв, който умуваше над това с Блейз, а по-късно аз се включих, дооправяйки някои места в песента, и аранжирайки песента. Дейв написа по-голямата част от музиката, а Блейз е отговорен за текста"

Steve Harris

PLAY

piece-of-mind-eddie.gif

Members Login