LANGUAGE/ ЕЗИК

x factorr banner

'The Aftermath' е парче, което оспорва законността и необходимостта от война. Главните сола са съставени от много семпла поредица от акорди, но инструменталът съдържа някои чудесни рифове и китарни сола. Тази песен не е лесно достъпна, и много хора в началото не я харесват, но в крайна сметка, постепенно започва все повече да се харесва щом усетите нейната дълбочина и сила.

Въпреки че се занимава с психичните рани, преживени от всеки войник, сражавал се във война от началото на 20-ти век досега, текстът споменава бодлива тел и иприт, от което се подразбира че става дума за ветеран от Първата световна война, дори и това да не се посочва изрично като в 'Paschendale'. Ипритът е използван масово само през този конфликт и ужасяващите рани и смърт, които е причинил, вероятно са предотвратили по-нататъшната му употреба в последвалите войни.

Твърде любопитно, известният английски военен поет Siegfried Sassoon е написал стихотворение, озаглавено 'Aftermath', което също изобличава ужасите на цялата война и загубата на невинността на онези, отишли във войната просто момчета, но завърнали се психично увредени от страшните битки на Първата световна война

After the war, left feeling no one has won
After the war, what does a soldier become?


PLAY

tour-eddie.gif

Members Login