LANGUAGE/ ЕЗИК

x factorr banner

Това парче е по филма на Joel Schumacher "Falling Down" от 1993 с участието на Michael Douglas и Robert Duvall, за един привидно "нормален" човек – чиновник на средна възраст, който накрая се пречупва от стреса, безсилието и абсурда на живота в големия град. Това е още едно от няколкото по-бързи парчета в албума, и въпреки, че китарните сола са твърде къси и самата песен не е толкова дълбока, колкото някои от останалите парчета от албума, е наистина добра резачка от музикална гледна точка.

Далеч от джунглата на 'Lord Of The Flies' и 'The Edge Of Darkness', тук се оказваме в градската джунгла на необятен мегаполис – а именно Лос Анджелис, но и всеки друг гигантски град в която и да е индустриализирана държава би могъл да бъде сцената на това действие. Както в гореспоменатите песни/истории, усещането на главния герой за себе си изчезва, след като достига края на силите си (в неговия случай, след като загубва работата и семейството си) и накрая изгубва контрол - "Each step gets closer to losing his head". Темата на песента е някак си подобна на тази в 'Age Of Innocence' и подчертава недостатъците на неблагодарното модерно общество, което не се грижи за гражданите си (може да е заради липсата на грижа за безработните, които били съкратени от работа или липсата на подходящ закон срещу престъпниците) – "'Cause nothing is fair just you look around."

Дори и ако повечето от нас могат да разберат неговото чувство на безсилие – от надценените удобства като да не може да ти бъдат сервирани безалкохолни напитки по твой избор в ресторантите за бързо хранене – главният герой някак си се "саморазправя" ("takes the law into his own hands") и в крайна сметка го възприемат за престъпник, следвайки онова, за което ни предупреждава Ницше:

"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And when you look long into an abyss, the abyss also looks into you."

Към края, главният герой пита без да може да повярва: "Аз ли съм лошият? Как стана това?" ("I'm the bad guy? How did that happen?") Всъщност, докато липсата на социални структури създава диви хищници от иначе съвършено прилични човешки същества в 'Lord Of The Flies' и 'The Edge Of Darkness', то несправедливостта и лицемерните ограничения на "цивилизования свят" също могат да постигнат същия ефект, когато някои индивиди бъдат избутани в пропастта. Да се надяваме, че това не е "бегъл поглед към бъдещето."( "a glimpse of the future.").

PLAY

trooper-eddie.gif

Members Login