Iron Maiden Bulgaria Forum
Промоутърската дейност в България-нови и - Printable Version

+- Iron Maiden Bulgaria Forum (https://ironmaiden-bg.com/forum)
+-- Forum: Iron Maiden - България (https://ironmaiden-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Общи приказки (https://ironmaiden-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Thread: Промоутърската дейност в България-нови и (/showthread.php?tid=568)

Pages: 1 2 3 4 5

Промоутърската дейност в България-нови и - Dr. Feelgood - 23rd December 2010

Dragontear Wrote:но бух с удоволствие гледал Bring Me The Horizon, Bullet For My Valentine, Avenged Sevenfold

Бреееееееей... От кога така ?!?! Big GrinBig GrinBig Grin

А иначе, то много се размиха нещата и тази дискусия си е за отделна тема. Но и аз съм на мнение, че трябва да се слушат нови групи и да се рекламират и прокарват в нашата татковина. Напълно подкрепям и съм съгласен с постовете на Кико и Стифф.
Предполагам, че повечето на възраст между 19 и 24, като мен, са почнали със старите банди и аз винаги ще ги ценя високо и (най-вероятноWink винаги ще си твърдя, че 80те си е най-доброто десетилетие за рок и метъл музиката, НО няма смисъл да живеем само със спомени за отминалите години. В един момент, когато човек е по-любознателен и търси нещо различно открива нови и нови групи, които към този момент може и да не са със статута на титаните от 70те и 80те, но пък след още десет години може и да го достигнат. Avenged Sevenfold и Trivium да речем имат всички предпоставки да го сторят. Cauldron и Enforcer също мисля, че могат да се отвърдят сериозно за вбъдеще.

Тук просто не се промотират нови групи, защото никой не иска да рискува. Всеки си връзва гащите с до болка познати групи и песни.
Веднага давам пример. Преди 3 дни завърши мини турнето на Enforcer(който не ги е слушал го съветвам веднага да поправи тази грешкаWink в Гърция. Агентите направиха четири концерта в четири различни града... А нашите юнаци-промоутъри кво чакат... Дълбоко се съмнявам, че пичовете искат повече от 4-5 бона за хонорар. Само, че как така ще се направи концерт на млада, качествена и актуална група.... Не може, ние ще си викнем Сабатон и догодина, защото вече са любимци на бг публиката. Само да вмъкна, че нямам нищо против Сабатон - пичове са и ги слушам от време на време, но... в един момент ти писва все едно и също да слушаш от тях. След това ще викнем и Уайтснейк, въпреки, че Ковърдейл вече го мързи да пее, след това и Содом и Дистръкшън и кои ли не добре познати герои.

Хората си искат старите групи, въпреки че 90% от най-тачените имена в БГ, вече са идвали тук по няколко пъти... Хубаво не са идвали тук, когато е трябвало, ама трябва ли сега и младите групи да не идват, когато трябва, а пък уж вече няма проблеми за осъществяване на концерти...
И по-забавното, че същите закостенели типове не се престрашават да чуят дори новия материал на така обичаните им групи... Ама айде стига толкоз, че ми омръзна да пиша. Big Grin

И за финал ще си позволя да цитирам една НЕЛОША група:

So understand
Don't waste your time always searching for
those wasted years
Face up... make your stand
And realise you're living in the golden years

Промоутърската дейност в България-нови и - Morticia Dickinson - 23rd December 2010

Промотърите канят групи, които се слушат. Точка. На, който не му харесва пътува.Онзи ден Firewind, актуална и нова група събраха едва едва 300 човека.Е от къв зор да се канят нови групи? Аз като искам да гледам някоя нова тип Turmion Katliot, 2 Times Terror, Illnath и т.н. се ослушвам да ги гледам някъде наблизо.

Промоутърската дейност в България-нови и - mickthomson - 23rd December 2010

Morticia Dickinson Wrote:...Turmion Katliot...

много здрава банда, но едва ли скоро ще ги поканят тук, което е много жалко.
иначе съм съгласен с повечето от вас, българина си е свикнал, на старото и "утвърденото". не е склонен да приеме новото. всички се пишат музикални критици, всеки разбира от музика........... абе, мила родна картинка.

Промоутърската дейност в България-нови и - stiff - 23rd December 2010

Morticia Dickinson Wrote:Промотърите канят групи, които се слушат. Точка. На, който не му харесва пътува.

Гери, как ще почнат да се слушат някои групи като не се канят? Кокошката или яйцето? Ненормално е през 21 век да се канят само групи от миналия. Правят се рискове. Така се налагат новите неща.

Промоутърската дейност в България-нови и - Morticia Dickinson - 23rd December 2010

Никой не иска да рискува, а залага на сигурно.

Промоутърската дейност в България-нови и - Кико - 23rd December 2010

Еми как да рискува като в наше село това се слуша?
Ще е смепно да поканят U2,Radiohead,Mюз,Avenged или някоя др нова банда (изброил съм не любими групи,а такива ,които са актуални и желани по светаWink и да дойдат 8 човека на концерта.
Аз примерно съм мераклия да видя Foo Fighters ,които разпродават Уембли,само че в София я съберат 10-12 хиляди,я не.

На двата метъл концерта ,които посетих в Бирмингам (Alter Bridge и Stone Sour/Avenged Sevenfold) ,видях много неща,които оправдаха моите твърдения,много разлики,които предполагах,че съществуват ,но не бях сигурен. Убедих се обаче,че съжаление съм бил прав.

Промоутърската дейност в България-нови и - Dr. Feelgood - 23rd December 2010

stiff Wrote:Гери, как ще почнат да се слушат някои групи като не се канят? Кокошката или яйцето? Ненормално е през 21 век да се канят само групи от миналия. Правят се рискове. Така се налагат новите неща.

Morticia Dickinson Wrote:Никой не иска да рискува, а залага на сигурно.

Ето тези два поста просто обобщават ситуацията! Трябва да се рискува, но на никой не му стиска... НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ СКОРО И ТОВА Е !!!

Промоутърската дейност в България-нови и - vladistz - 23rd December 2010

Мисля че всички знаем в България кой какви групи слуша,така че няма смисъл да спорим.Аз лично много добре знам на кои групи колко човека ще отидат и ако съм един промоутър ще каня тези групи,за които знам че ще има хора!!!И още нещо не съдете по това кои групи ги въртят по МТВ-та и ВЧ1 и така нататък,това не ги прави в никакъв случай по-добри!!!

Промоутърската дейност в България-нови и - Кико - 24th December 2010

vladistz Wrote:Мисля че всички знаем в България кой какви групи слуша,така че няма смисъл да спорим.Аз лично много добре знам на кои групи колко човека ще отидат и ако съм един промоутър ще каня тези групи,за които знам че ще има хора!!!И още нещо не съдете по това кои групи ги въртят по МТВ-та и ВЧ1 и така нататък,това не ги прави в никакъв случай по-добри!!!

Факт.Напълно те подкрепям.
Тук обаче има една много тънка истина.Именно фактът,че не всеки ,който е по телевизията и е мейнстрийм,е качествен,дава право и повод на някакви мишкари и незначителни музикални фигури да твърдят,че видиш ли,те са голямата работа,ама не ги дават никъде ,защото телевизията,медиите и хората са скапани,а не те самите.
Поне 60% от бандите и изпълнителите,които ги дават по МТВ и VH1,заслужават да са там и има сериозна причина да бъдат излъчвани.
Така че,нека не величаем безрезервно някого,само защото е постигнал медиен успех и го дават по телевизията ,но също така е и много глупаво в България да свирят само отживели банди.

Най-малкото страстта,с която свирят младите момчета,е различна.Дори да не са велики музиканти,едно е да си свежарка,тепърва-навлизаща в дебрите на рока и да си 50-годишен тип със стотици концерти зад гърба си,който за поредна вечер излиза да изпее същата песен,която е пял и през 1986.

Промоутърската дейност в България-нови и - stiff - 24th December 2010

vladistz Wrote:И още нещо не съдете по това кои групи ги въртят по МТВ-та и ВЧ1 и така нататък,това не ги прави в никакъв случай по-добри!!!

Не, аз съдя кои групи са добри със соббствения си слух и очите си, когато отида 1000 км. на запад.