Poll: Ще ходите ли на к&#108
You do not have permission to vote in this poll.
Да!
75.00%
15 75.00%
Не!
25.00%
5 25.00%
Total 20 vote(s) 100%
* You voted for this item. [Show Results]

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ще ходите ли на AC/DC
В 14:00 буферната зона около стадиона, а в 15:00 ще пускат и вътре.
Честно казано ми се струват доста рано тези часове, но така обявиха организаторите. Smile
1. Seventh Son of a Seventh Son // 2. Piece of Mind // 3. Brave New World // 4. Powerslave // 5. The Number of the Beast
Reply
Може ли да ми кажете кой се сабират за Б зона че гледам е споменато. Може да се засечеме. Аз от работа нямам никакво време а гледам че вече има някакви уговорки. Smile
Reply
Концерта беше невероятен! Просто номер 1. Изкефих се максимално. Смело мога да твърдя че това беше най-якия концерт на който съм приствал. Хареси ми дори повече от Мейдън през 2007 и всички останали 15-ина на които съм бил. Всеки който е пропуснал може да съжалява. Отвяха ни главите тотално. Утре ще постна снимка на тур програмката която си купих. :rockdevil:
Reply
Май само аз съм присъствал на концерта. Хайде хора споделете мнението си. Видях фенове с тениски на Мейдън така че не се крийте Big Grin
Reply
Този път AC/DC ми харесаха много, много повече, отколкото в Белград. И въпреки че не свириха Anything Goes и Dog Eat Dog (а на тяхно място чухме High Voltage), след концерта излязох изключително доволен от видяното/чутото. Като една перфектно смазана машина за спектакли, AC/DC ни дадоха точно това, което искахме - ШОУ. А хората, които не дойдоха на концерта, могат да съжаляват горчиво, защото, въпреки че свирят най-елементарния рок на света, в тези старчета има нещо магнетично, нещо неповторимо, и всеки, който малко или много харесва тази музика, трябва да присъства на поне един техен концерт.

След концерта се начетох на много коментари - че AC/DC били група от типа "идваме да ви вземем парите и веднага си отиваме", че нямало контакт с публиката, че поведението им е фалшиво и заучено. Категорично отказвам да се съглася с подобни неща.
Първо, дори и парите да са основен мотив за идването им, петимата показаха, че заслужават всяка стотинка от хонорара си, но малко хора се замислят, че освен хонорар, организацията на такъв концерт налага още куп разходи. Ето защо и билетите не бяха на особено 'народни' цени.
Второ, за какво беше изграден този 'ръкав' към центъра на стадиона, ако не за по-добър контакт с публиката ? И само аз ли видях как Angus още с излизането си ни свали шапка или пък само аз ли чух как Brian накрая изрева "We Salute You, Bulgaria!" ... ? Радвам се, че нямаше глупости от рода на "вие сте най-добрата публика, ще се върнем още другата седмица" (сякаш че зависи от само от тяхWink или пък да се пилеят по 2-3 минути между песните в празни приказки. За сметка на това имаше rock'n'roll - от началото до края. Без компромиси, без лиготии. Точно както си му е реда.

Два дни по-късно ни сполетя ужасяващата новина за смъртта на Великия Ronnie James Dio. Новина, която все още не мога да асимилирам и не искам да го правя. Безкрайно щастлив съм, че съм имал възможността да присъствам на негов концерт, да го видя от около два метра, да пея великолепните му произведения в един глас с още близо 6-7000 души, да се насладя на неповторимото му излъчване. Спомням си, че тогава също имаше хора, които да се оплакват - Ronnie пеел с две октави по-ниско в сравнение с 80-те години, не бил изпълнил тази или онази песен и т.н. Същите тези хора днес се надпреварват да говорят колко ще им липсва Dio. Както винаги става - оценяваме нещата по достойнство, точно когато ги загубим. Аналогично, когато AC/DC прекратят активна концертна дейност, недоволните изведнъж ще станат доволни, защото реално тогава ще разберат истинската стойност на събитието, на което са присъствали.
Reply
Не мога да добавя нищо друго освен че съм 100% съгласен с теб. AC/DC са изключителни професионалисти и всяка тънкост от концерта и организацията около него беше изпипана перфектно. Можем само да им правим евалата на тези старчета. А това че песните им били с едно и също звучене от 40 години въобще не ме интересува и ми звучи като мнение на третокласник.
Reply
Не бях писал до сега по темата, защото думите са излишни, а и не ми се пишат фермани. Споделям мнението на Коцето. Концертът тук беше с по-голям заряд, от колкото в Белград миналата година и въпреки че бях напълно наясно с всичко, което щях да видя и чуя, се изкефих много повече. За AC/DC ще кажа само, че са от тези, не повече от 6-7, групи, които могат да те смаят със своя професионализъм. Така че аз не виждам как може да има хора с прeтенции към тях. AC/DC носят в музиката си посланието, което е било заложено да се носи от рок музиката като цяло и това, че свирят праволинеен рок не е никакъв недостатък, когато те залеят със своята енергия. Най-точната дума за концерта е ШОУ. Както се казва: I know it's only rock n' roll, but I like it!!!
1. Seventh Son of a Seventh Son // 2. Piece of Mind // 3. Brave New World // 4. Powerslave // 5. The Number of the Beast
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread:
1 Guest(s)