LANGUAGE/ ЕЗИК

edward the great banner

album12c_etg_a_small Издаден на 4 Ноември 2002
 1. Run To The Hills (Harris)
 2. The Number Of The Beast (Harris)
 3. Flight Of Icarus (Smith, Dickinson)
 4. The Trooper (Harris)
 5. 2 Minutes to Midnight (Smith, Dickinson)
 6. Wasted Years (Smith)
 7. Can I Play With Madness (Smith, Dickinson, Harris)
 8. The Evil That Men Do (Smith, Dickinson, Harris)
 9. The Clairvoyant (Harris)
 10. Infinite Dreams (Harris)
 11. Holy Smoke (Harris, Dickinson)
 12. Bring Your Daughter... ...To The Slaughter (Dickinson)
 13. Man On The Edge (Bayley, Gers)
 14. Futureal (Harris, Bayley)
 15. The Wicker Man (Smith, Harris, Dickinson)
 16. Fear Of The Dark (live) (Harris)

Времетраене 01:14:19

*"Fear of the Dark (Live)" е взета от концертния албум Rock In Rio

  Edward the Great e третата компилация на Iron Maiden последвала компилацията от 1999 към видеоиграта Ed Hunter (съдържаща 20 от най-добрите песни, избрани от феновете). Edward the Great издаен е на 5-ти ноември 2002, заедно с масивния Eddie's Archive box set предназначен въвеждане на новите фенове в Maiden. Все пак, много по-стари фенове се оплакаха от липсата на нови или редки песни в албума. Друго оплакване е, че албума е лишен от към песни от първите два албума на Iron Maiden, в които Paul Di'Anno е вокалист.

През 2005 г., редактирана версия е пусната в Европа, Азия и Южна Америка, с малко по-различен tracklist. Този е "актуализиран" вариант е продължение на изданието The Essential Iron Maiden, което е издадено в Северна Америка. Преизданието включва някои песни от албума Dance of Death, и друга концертна версия на "Fear Of The Dark". В новата версия също така е добавена, песента "Brave New World" от едноименния албум. Книжката включва нов предговор от мениджъра на Iron Maiden Rod Smallwood, като оригиналната версия е с предговор от основателя Steve Harris. Обложката не се различава - някои магазини все още продават старите запаси от оригинала. В някои случаи, случайно издавали преиздадената версия от 2005 със стария списък и обложа, Тази грешка в последствие е била поправена.

Обложката е направена от човек на име Tom Adams. Въпреки че е съвсем различна от всички обложки на групата, тя се вписва идеално в духа на компилацията. Тя изобразява Eddie като някакъв владетел седящ на трон заобиколен от вълци. Лицето на Eddie малко или много напомня това от клипа на The Wickerman (С огромна усмивка и удължена брада) Нека кажа че предпочитам по старите но това е друга тема.

PLAY

tour-eddie.gif

Members Login