LANGUAGE/ ЕЗИК

Maiden england banner

IronmaidenMaidenengland Maiden England 88 DVD cover

MAIDEN ENGLAND (преиздадено през 2013 под заглавието MAIDEN ENGLAND ’88) е концертно видео на IRON MAIDEN,издадено на VHS касета през 1989 и преиздадено през 1994 на лимитирано издание с VHS и аудио CD. Дискът все пак не включва две песни, които са във видео версията ("Can I Play with Madness" и "Hallowed Be Thy Name"), поради съображения с времетраенето на диска. През 2013 пълния запис от концерта, включително и бисовете които липсват, дори на оригиналната VHS версия е преиздаден на DVD, 2CD и Пикчър диск под заглавието MAIDEN ENGLAND ‘88

Видеото е режисирано от басиста и основател на групата - Steve Harris.

След като e участвал в процеса на направа на видео клиповете на групата и не е участвал в мастерирането на последния им концерт Live After Death, Harris решил да режисира следващия концерт, който групата заснеме. Първоначалната идея е била групата да запише концертите в Birmingham, защото искали да запишат шоуто с 10 камери. Поради тази причина мястото трябва да е достатъчно голямо, за да може апаратурата да не пречи на зрителите.

Това свело възможностите до NEC или Wembley Arena. Групата все пак предопчела видеото да бъде заснето в NEC Arena. Според Rod Smallwood, Steve е искал видеото да изглежда така, както го виждат феновете и да се улови цялата атмосфера на шоуто.

Harris инсталирал необходимото оборудване за видео обработка в дома си, в Essex и работил шест месеца върху записите. Въпреки, че групата е навестявала Steve за да видят резултатите, те не са участвали по никакъв начин в продуцирането.

За преиздаването на това DVD за пръв път се съобщава през септември 2007, като е планирано за 2008, но в последствие забавено. В интервю за немското списание Rock Hard през август 2012, Harris потвърждава, че Maiden England ще бъде преиздадено през 2013 с допълнителни песни.На 12 февруари 2013 групата обявяват официално преиздаването на Maiden England ‘88на DVD, CD и Пикчър диск. Изданието тръгва по магазините на 25 март 2013. Освен бисовете към видеото е включена и третата част на документалния филм “The History of Iron Maiden” (Продължение от The Early Days 2004 и Live After Death 2008) видео клипове и документалния филм от 1987 -„12 Wasted Years”

1989 VHS track listing

1. "Moonchild" (Bruce Dickinson, Adrian Smith)
2. "The Evil That Men Do" (Dickinson, Steve Harris, Smith)
3. "The Prisoner" (Harris, Smith)
4. "Still Life" (Dave Murray, Harris)
5. "Die with Your Boots On" (Dickinson, Harris, Smith)
6. "Infinite Dreams"
7. "Killers" (Paul Di'Anno, Harris)
8. "Can I Play with Madness" (Dickinson, Harris, Smith)
9. "Heaven Can Wait"
10. "Wasted Years" (Smith)
11. "The Clairvoyant"
12. "Seventh Son of a Seventh Son"
13. "The Number of the Beast"
14. "Hallowed Be Thy Name"
15. "Iron Maiden"

2013 DVD track listing

DVD 1

1. "Moonchild" (Dickinson, Smith)
2. "The Evil That Men Do" (Dickinson, Harris, Smith)
3. "The Prisoner" (Harris, Smith)
4. "Still Life" (Murray, Harris)
5. "Die with Your Boots On" (Dickinson, Harris, Smith)
6. "Infinite Dreams"
7. "Killers" (Di'Anno, Harris)
8. "Can I Play with Madness" (Dickinson, Harris, Smith)
9. "Heaven Can Wait"
10. "Wasted Years" (Smith)
11. "The Clairvoyant"
12. "Seventh Son of a Seventh Son"
13. "The Number of the Beast"
14. "Hallowed Be Thy Name"
15. "Iron Maiden"
16. "Run to the Hills"
17. "Running Free" (Di'Anno, Harris)
18. "Sanctuary" (Di'Anno, Harris, Murray)

DVD2

"The History of Iron Maiden" – Част 3 (40 минути)

Това е продължение на документалня филм “The History Of Iron Maiden”,започнат от 2004 от DVD то The Early Days и Live After Death 2008. Филмът е компилация от интервюта с членовете, екипа и семействата на групата, в който разказват впечатления за преиода когато са записани и издадени албумите Some Where In Time (1986) и Seventh Son Of A Seventh Son (1988). Видеото включва и подробности за турнетата - Somewhere on Tour (1986-87 7th Tour of a 7th Tour1988, както и записването на Maiden England.

12 Wasted Years (90 минути)

Документален филм отразяващ първите 12 години на групата с интервюта и концертни записи.

Клипове на "Wasted Years", "Stranger in a Strange Land", "Can I Play with Madness", "The Evil That Men Do" "The Clairvoyant"

PLAY

trooper-eddie.gif

Members Login