LANGUAGE/ ЕЗИК

Първата част от турнето на Maiden: Somewhere Back In Time ще започне от Mumbai India на 1 Февруари и ще продължи през Австралия, Япония, Лос Анджелис и Мексико, както и за пръв път в Колумбия и Коста Рика. След Това продължава към Бразилия, Аржентина, Чили, Пуерто Рико и Ню Йорк, преди да завърши в Торонто, Канада, на 16 Март.
През 45 дневния период се очаква групата да свири пред повече от 400,000 фена в 21 града на 10 държави. Преминавайки близо 50,000 мили в специално подготвения самолет.

Bruce Dickinson коментира. „ Пилотирам пътнически самолети за Astraeus Airlines от няколко години и получихме разрешение да наемем един Боинг 757. През Ноември ще влезне за инспекция и пребоядисване, което ще ни даде достатъчно време да осигурим всичките документи за безопасност. Това вероятно означава, че ще може и да лети с нормални пътнически полети оцветен с дизайна на групата за няколко месеца преди да почне турнето.

Гледайки към списъка с местата и държавите където искаме да свирим, винаги сме имали проблем с съединяването на дестинациите. Морските граници между някои от местата забавя процеса на турнето, което е хубаво ако искаш да почиваш, но не и ако искаш да свириш. Хубаво е да видиш много места но не можем да седим цяла седмица и да чакаме екипировката да пристигне ...да речем от Австралия до Южна Америка. По този начин можем да достигнем до повече фенове на повече места и междувременно да пътуваме.”

За да се свърже с издаването на DVD на легендарния Live After Death (Очаквайте информация скоро)турнето озаглавено SOMEWHERE BACK IN TIME ще прегледа историята на групата наблягайки на 80 години и най-вече на сцената и албума от турнето им през 1984-85 „Powerslave”. Това ще е най - масивното шоу на групата правено някога и ще включва и няколко ключови елемента от турнето Somewhere In Time, като роботизирано Eddie.

Steve Harris коментира
: „Винаги съм обичал шоуто от Powerslave и според мен то е най-доброто ни. И да го направим ще е много забавно. Разполагайки със собствен 757 с специален товарен дек наистина ни позволява да пренесем целия декор и апаратура по-бързо и лесно. Това улеснение ни позволява да посетим места на които не сме били от доста време като Австралия, и други на които не сме били въобще като Коста Рика и Колумбия. Много е освежаващо когато отидем на място където не сме били и чуем че феновете са невероятни.
Доста път е но определено ще си заслужава.

Както винаги за съжаление когато планираме тези турнета винаги има места където не можем да отидем поради ред географски и времеви причини и вероятно ще имаме фенове които ще бъдат разочаровани. Обещаваме че те няма да бъдат пропуснати следващия път.”

Пълен график на първата част на турнето
SOMEWHERE BACK IN TIME World Tour 08

Февруари
Fri 1st - Mumbai, India - Bandra Kurla Complex
Mon 4th - Perth, Australia - Burswood Dome
Wed 6th - Melbourne, Australia - Rod Laver Arena
Thu 7th - Melbourne, Australia - Rod Laver Arena
Sat 9th - Sydney, Australia - Acer Arena
Sun 10th - Sydney, Australia - Acer Arena
Tue 12th - Brisbane, Australia - Entertainment Centre
Fri 15th - Yokohama, Japan - Pacifico Yokohama
Sat 16th - Tokyo, Japan - Messe
Tue 19th - Los Angeles, USA -The Forum
Thu 21st - Guadalajara, Mexico - Auditoria Telmex
Fri 22nd - Monterrey, Mexico - Arena Monterrey
Sun 24th - Mexico City, Mexico - Sports Palace
Tue 26th - San Jose, Costa Rica - Saprisa Stadium
Thu 28th - Bogota, Columbia - Simon Bolivar Park

Март
Sun 2nd - Sao Paulo, Brazil - Skol Arena Anhembi
Wed 5th - Porto Allegre, Brazil - Gigantinho
Fri 7th - Buenos Aires, Argentina - Ferrofcarril Oeste Stadium
Sun 9th - Santiago, Chile - Pista Atletica
Wed 12th - Puerto Rico - San Juan Coliseo
Fri 14th - New Jersey, USA - Izod Arena
Sun 16th - Toronto, Canada - Air Canada Centre

Втората част от турнето ще се проведе през средата на Май и Юни с още концерти в Северна Америка , последвани от третата част на турнето която ще покрие почти цяла Европа с концерти на стадиони и фестивали. Общо групата се очаква да свири пред половин милион фена през цялото турне

Скоро ще бъдат обявени и дати за скандинавското турне на групата