LANGUAGE/ ЕЗИК

eddies archives banner

beast over hammermith Издаден на: 16 Ноември 2002год.

Този запис от концерта в Hammersmith по време на турнето Beast On The Road е много показателен за енергията на Iron Maiden както и за изключителните музикални способности на бандата по това време. Това беше първото турне с Bruce Dickinson начело и за жалост последното за Clive, който нямаше професионално да издържи на графика, който те имаха по време на Северноамериканската част на турнето. Този единичен концерт се състоя някъде в началото на турнето, дори преди излизането на албума The Number Of The Beast- и тяхната енергия не беше изразходвана само за една нощ.

За тези, които не познават уменията на Clive на сцената, това е перфектния албум, който отчита разликите между него и неговия наследник, Nicko McBrain. Въпреки, че Nicko е технически превъзхождащ Clive, барабаненето на Burr е сурово, бързо и директно и аз лично го предпочитам главно в композициите от „преди Nicko” (не ми харесва начина по който Nicko „опрости” барабанната линия на „Running Free” например или как той промени същата на „Hallowed Be Thy Name”, за да я ускори ), но това е просто въпрос на вкус- и двамата Clive и Nicko са брилянтни барабанисти в собствените си стилове.

Това, което трябва да се отбележи е, че в началото Bruce трудно се побираше в кожата на Paul Di'Anno, а критиците и не му помагаха особено. Този запис ясно показва, че Bruce наистина имаше различен глас от този, който познаваме сега и че силата, която той натрупа през годините си с Maiden не беше съвсем там по онова време, въпреки, че е очевидно ,че зародиша на тази сила вече се усещаше и, че с малко труд той щеше да постигне перфектното пеене, което щеше да донесе последния щрих към индивидуалността на Maiden. Фактът, че Bruce не беше толкова перфектен, както някои хора считат, имайки трудности главно с някои от песните на Di'Anno би трябвало да засрамят всички онези, които „удряха” по Blaze Bayley по времето на периода му с Iron Maiden (и все още го правят за жалост). Песните на Bruce бяха трудни за изпълнение от Blaze- а понякога и за самия Bruce! Това се дължи на различния регистър на гласовете (чуйте изпълненията на Bruce на някои песни от ерата „Blaze”- те пасват на гласа на Blaze много повече). И Bruce и Blaze притежават талант. Но Bruce имаше на разположение години с Maiden, за да шлифова гласа си, докато Blaze – само две турнета. Към новите момчета в блока би трябвало да се подхожда с по-голяма доза търпение и разбиране!

При всички положения , Beast Over Hammersmith е истинско бижу и вероятно най- добрият албум в Eddie's Archive. Той трябва да е в графата „must have” за всеки Maiden фен.

CD 1
1. Murders In The Rue Morgue (Harris)
2. Wrathchild (Harris)
3. Run To The Hills (Harris)
4. Children Of The Damned (Harris)
5. The Number Of The Beast (Harris)
6. Another Life (Harris)
7. Killers (Di'Anno, Harris)
8. 22, Acacia Avenue (Harris, Smith)
9. Total Eclipse (Harris, Murray, Burr)

CD 2
1. Transylvania (Harris)
2. The Prisoner (Smith, Harris)
3. Hallowed Be Thy Name (Harris)
4. Phantom Of The Opera (Harris)
5. Iron Maiden (Harris)
6. Sanctuary (Harris, Di'Anno, Murray)
7. Drifter (Harris)
8. Running Free (Harris, Di'Anno)
9. Prowler (Harris)

Източник
www.ironmaidencommentary.com 

PLAY

shaman-eddie.gif

Members Login