LANGUAGE/ ЕЗИК

page banner legacy of the beast

Тази обложка е дело на Derek Rigs и е една ретроспекция на някои от най-добрите му творби за Iron Maiden.

Идеята да се комбинират Еди-та от различните албуми хрумва на Steve Harris в началото на X-Factour, когато той забелязва пиратски тениски с лицата на всички Еди-та до момента. Групата доразвива тази идея и пуска официални тениски с подобна картина.

1995 official shirt front   1995 official shirt back

По това време Derek е планирал различна картина за компилацията, но в крайна сметка му е поискано да базира идеята си на атуърка от тениските. От една страна групата иска някаква смесица от всички албуми, но от друга не искат да е просто копирано и поставено. Така Derek постига финалния резултат на Best Of The Beast.

best of the beast art

Съвсем ясно можем да разпознаем обикновенното рошаво Eddie от първите 3 албума „The Iron Maiden”, „Killers” и „The Number Of The Beast”. Виждаме и гологлавия лунатик в усмирителна риза от “Piece Of Mind”. Няма как да пропуснем Мумията и Зомбито от “Powerslave” и “Live After Death”, както и киборга от “Somewhere In Time”. Можем също да видим и кръважадното Eddie от тур постера за “No Prayer For The Dying”. Интересното е, че забелязваме и The Trooper, което реално е артуърк от сингъл, а не от албум. Съгласни сме, че това е една велика рисунка и заслужава присъствие тук, но защо нямаме нито едно Eddie от периода на „Seventh Son Of A Seventh Son”? В интервю Steve Harris споделя, че не е бил изключително доволен от рисунките през периода на “Seventh Son..”. Това може и да е обяснение за липсата на Eddie от този период в рисунката на Best Of The Beast.

Интересен факт е, че Derek е бил доста оттегчен от рисуването на Eddie и в този период вече не е рисувал толкова често за групата. Когато е получил задачата за Best Of The Beast, той не е бил много щаслив от идеята за нова рисунка базирана на всички стари. Вероятно затова е написал “Not Again!” („Не отново!”) върху надгробната плоча, което EMI са го накарали да промени на "Eddie 1975-?"

 

PLAY

trooper-eddie.gif

Members Login