LANGUAGE/ ЕЗИК

dance of death banner

single38_no-more-lies_200

29 Март 2004

1.         No More Lies (Harris)
2.         Paschendale (orchestral version) (Smith, Harris)
3.         Journeyman (electric version) (Smith, Harris, Dickinson)
3 1/2.      Age Of Innocence... How Old (Murray, Harris, Mc Brain)
—        No More Lies (video) (Harris)

Това е „Dance Of Death Souvenir EP” – техически погледнато това не е сингъл, а е издание на Iron Maiden като „специални благодарности към всички фенове на Maiden в празнуването на една невероятна година”.
Не е нужно да се казва, че е предзначена само за колекционери и така наречените „die hard fans”, пренебрегвайки фака, че е „строго лимитирано EP издание”(което случайно може да бъде намерено почти навсякъде).

Намерението на Iron Maiden да благодарят на своите фенове е определено много похвално и очитайки преклаено ниската ценана този продукт – ще бъде некоректно, ако кажем че те се опитват да изкарат повече пари от гореспоменатите фенове. Както и да е това е едно малко кашонче с тънко книжле, и непретенциозен и уникален накитник (дали те си мислят, че техните фенове са едноръки), които могат да бъдат сравнявани до известна степен с онези малки шоколадови яйца, които са с изненада. Както тези малки играчки за децата , първоначално са им интересни, а после ги слагат на рафта и ги забравят, същото се случва и с това EP, гледаш снимките в книжката докато слушаш музиката и през цялото време носиш накитника разбира се! – и след 35 минути по късно си я сложил на полицата, и само ярко червения цвят ти напомня за мястото му в твоята колкция. Както шоколадовите яйца съдржащи „изненада”, така и ти им се радваш като дете, но после порастваш и разбираш колко е наивно.

No More Lies (Harris)
Това е същатат версия като тази в албума  „Dance Of Death”.

Paschendale (orchestral version) (Smith, Harris)
Това е още една „orchestral” версия на песен, която е от албума „Dance Of Death”. Невероятно е да се види как Maiden успяват да направят фактически два различни албуми с различни версии и ремикси на едни, и същи песни. Точно тази версия на „Paschendale” не беше необходимо да бъде променяна. В оркестриалният вариант
елегантността на оригиналната версия е преекспонирана с прекалено използване на наслагвания, които всъщност правят микса много по-малко чуствителен от колкото оргиналната. За да направим още едно сравнение можем да кажем, че това е като красива жена, която е толкова натруфена с грим, че изглежда грозна и безкусна.

Journeyman (electric version) (Smith, Harris, Dickinson)
Тази версия на „Journeyman” е всъщност доста интересна, тъй като оригиналната версия се е прдвиждало да бъде записана в албума преди някой – Steve Harris, решава да бъде в акустичен вариант. Както нейното аукустично копие това е една брилянтна песен, с Adrian припявайки почти непрестанно. Поне тази версия на песента не е толкова разочароваща сравнение с оригиналната.

Age Of Innocence... How Old (Murray, Harris, McBrain)
Тази версия на Nicko на „Age Of Innocence” е абсолютно веселяшка!. Не е тазйна за никого, че този „скрит бонус трак” започва след 6 минути мълчание, последвана от последните акорди на “Journeyman”. Това е парче, напомнящо на някои от B-sides парчетата, записвани от групата в края на 80-те и ранните 90- резултат на взаимното уважение между бандата, и нейните фенове. Слушайки опитите на Nicko да пее неравномерно в парчето, това ще предизвика доброто ви настроение до края на деня.

No More Lies (video) (Harris)

Тове е „наистина фалшиво” видео от ”No More Lies”. Албумната версия е дабавена към концертното изпълнение на парчето плюс няколко сцени на публиката за подсилване на ефекта. Въпреки, че е доста забавна тя остава горчив вкус, като че ли си бил измамен. Колко иронично от страна на Iron Maiden да разчитат на феновете си на песен озаглавена по този начин!

single37_rainmaker_200 single37_rainmaker-dvd_200

24 Ноември 2003

1.         Rainmaker (Murray, Harris, Dickinson)
2.         Dance Of Death (orchestral version) (Gers, Harris)
3.         More Tea Vicar (Dickinson, Gers, Harris, McBrain Murray, Smith)

Това е вторият сингъл т албума. Както и сингъла Wildest Dreams, обложката е взета от съответстващият клип режисиран от Howard Greenhalgh. Този сингъл също така съдържа и двустранен плакат.

Rainmaker (Murray, Harris, Dickinson)
Това е същата версия като в албума “Dance Of Death”.

Dance Of Death (orchestral version) (Gers, Harris)
Това е “оркестриалната” версия на песента от Dance Of Death.Доста от аранжимента е включен и прави тази версия на песента доста интересна и приятна.

More Tea Vicar (Dickinson, Gers, Harris, McBrain Murray, Smith)
'More Tea Vicar' (MTV на картко) е отново запис на jam session и е от една кръв с 'Pass The Jam' с Bruce, който прави интерсен rapping.Няма много да се каже за него,освен че е по малко приятен от 'Pass The Jam', дори и да е по-кратка.

За тези които не са запознати с “Британските неща” просто да знаете викарий е свещенник на Английската църква.Името вероятно е избрано за да има буквата “В” и да се върже с Ем Ти Ви след като това е нещо като опльване на този канал койти има наглостта да се нарияа музикален канал, но пуска само комерсиални боклуци. Текста на 'More Tea Vicar' няма абсолюно никакъв смисъл и отразява перфектно всичките тези”хитове” пяти от бездарните маймуни който MTV лансира постоянно. От друга страна още по обяснимо значение на заглавието е от израза "more tea, vicar Който е известен по кръчните и предимно в мъжка компания за оповестяване, че някой е пръднал. Обикновенно е изричано с наконтен глас за да имитира пповедението на някой от висшата класа. Като цяло песента е шега и няма истински смисъл

single36_wildestdreams_a_smallsingle36_wildest-dreams-dvd_200

1 Септември 2003

1.         Wildest Dreams (Smith, Harris)
2.         Pass The Jam (Dickinson, Gers, Harris, McBrain, Murray, Smith)
3.         Blood Brothers (orchestral mix) (Harris)

Wildest Dreams е първият сингъл от албума Dance Of Death. Обложката изобразява близък план на лицето на Eddie, което можеда бъде видяно клипа на “Wildest Dreams”, който е 3D компютърна анимация режисирана от Howard Greenhalgh. Странно сингъла не е пуснат в Нова Зеландия, Индонезия, Корея, Малайзия, Сингапур, Тайланд, България, Хървтия, Аржентина, Бразилия, Чили, Колумбия, Мексико, САЩ, Унгария, Исландия, Русия, Словения и Южна Африка.

Wildest Dreams (Smith, Harris)
Това е същата версия като в албума “Dance Of Death”.

Pass The Jam (Dickinson, Gers, Harris, McBrain, Murray, Smith)
Един литературен критик веднъж каза,че Стивън Кинг е най-прдавания автор на хорър
Новели – и дори да публикува пазарният си списък пак ще го превърне в бест-селър. Iron Maiden се опитват да направят тази рецепта с 'Pass The Jam'.  Това е прост jam session, който записали и решили,че е подходящ да го сложат в сингъла.Резултата наложил да сменят обложката, Maiden трябвало да го запишат като B-sides от техните сингли и всъщност е доста забавно – особено когато Bruce казва: “следващият път ще изкрещя”,крещи няколко пъти преди да вметне: “предупредих ви,че ще изкрещя,отивам си в къщи”.

Blood Brothers (orchestral mix) (Harris)
Това е така наречения “оркестров микс” .Някои клавири са били добавени за да придадът това “оркестриално” усещане и изкрвяването се изглажда.Освен това няма и голяма разлика с оргинала.

PLAY

seventh-son-eddie.gif

Members Login