LANGUAGE/ ЕЗИК

7th son banner

Издаден на 20 Март 1988г

1. Can I Play With Madness (Smith, Dickinson, Harris)
2. Black Bart Blues (Harris, Dickinson)
3. Massacre (Lynott, Gorham, Downey)

Can I Play With Madness е един комерсиален и успешен синъл, който дебютира на 4-то място в британските класации, и се изкачва до 3-то. Това може би е така, защото тази песен е по „достъпна", от останалите песни Maiden, но дали това е добро или лошо въпроса си остава отворен за дискусии.. Безспорно това предизвиква голям обществен и медиен, интерес към Iron Maiden, в самия връх на кариерата им
Коментарите на Rod Smallwood са взети, от обложката на албума Best Of The B'Sides, включен в Eddie's Archives


Can I Play With Madness (Smith, Dickinson, Harris)

Това е същата версия на песента, която се появява в албума Seventh Son Of A Seventh Son.

Black Bart Blues (Harris, Dickinson)
Може ли това да е Black Bart? Това е една малка весела песен, за изключително досадно роуди -идиот което се качва в буса на Maiden, и на който бандата представя Black Bart. Въпросът е, какво точно е 'Black Bart Blues'? Истинският Black Bart, е бил обирджия на дилижанси в Дивия Запад, койтокато отмъквал плячката и е оставял поема на нейното място. Но Black Bart, на Iron Maiden, е комплект рицарски доспехи който са се возили на задната седалка на техния автобус.

Песента, сама по себе си, средно добра за Б-страна, но накря са последователни audio клипчета на Nicko, записани по време на записването на аблума Seventh Son Of A Seventh Son. Тези клипчета са доста забавни, и доказват без никакви съмнения, че Нико е напълно откачен!

Ето една истинска история на неизвестния Black Bart, разказана от Bruce Dickinson, в официалния му сайт:

„Black Bart е моментна лудост. Ние пътувахме с нашия мениджър из Флорида някъде през 1983, изживявайки истинската Американска Мечта, в открития Ford Thunderbird. Подминахме една бензиностанция с 3 рицарски доспеха отпред. Аз извиках 'Спрети! Трябва да вземем тези костюми!'. Беше нереално, бензиностанция с рицaрски доспехи за продан. Разбира се, аз се върнах и разбрах, че частите му, бяха заварени една за друга, бяха адски евтини, и не се движеха, но аз ги исках още повече, защото бяха адски яки! Оставих Black Bart, на задната седалка на автобуса ни, където спях обикновенно. Задната седалка, беше място където се случваха всички мръсотии през 80-те, ето така се получи 'Black Bart Blues'. Той в видял много. Сентенцията беше нещо от сорта на: 'Suspenders and suspension/Medieval (k)nights in Tennessee'."

Това е песен за рицарските доспехи на Bruce, наречени BlackBart, които пазхме на задната седалка на Тур Буса ни! Страхотна песен стана от това!!!

Rod Smallwood

Massacre (Lynott, Gorham, Downey)
'Massacre' – оригинално написана и записана от Thin Lizzy, появила се в албума от 1976 Johnny The Fox 'Massacre'. Много добра песен с смислен текст, характерен за Thin Lizzy, и за Maiden, чийто стил до голяма степен е повлиан от Thin Lizzy и подобни банди от 70-те.

Самата песен е за известната част от Леката Пехота, през Кримската Война, също като 'The Trooper' от албума Piece Of Mind. Въпреки че тази песен няма галопиращия подхот на 'The Trooper', е едно невероятно парче.

Издаден на 1 Август 1988г

1. The Evil That Men Do (Smith, Dickinson, Harris)
2. Prowler '88 (Harris)
3. Charlotte The Harlot '88 (Murray)

The Evil That Men Do постига, почти същия успех, като Can I Play With Madness, дебютирайки от 6-то и покачила се на 5-то място, в класациите на Англия. За разлика от 'Can I Play With Madness', 'The Evil That Men Do' е една, гениална класика на Maiden, в която няма никакви комерсиални елементи или подобни. Може би успеха от части се преписва на Б-страната, където са преиздадени някой по-ранни класики на Maiden, като 'Prowler' и 'Charlotte The Harlot'.
Коментарът на Rod Smallwood, е взет от обложката на албума Best Of The B'Sides, включен в Eddie's Archives.


The Evil That Men Do (Smith, Dickinson, Harris)

Това е същата версия на песента, която се появява в албума Seventh Son Of A Seventh Son.

Prowler '88 (Harris)
Това е студийно пре-издаване на класиката на Maiden, от албума Iron Maiden, и The Soundhouse Tapes, записано със състава на Maiden от 1988г. Освен с вокалите на Bruce, и с подобрено качество, песента не се различава много от оригинала. Звукът от китарата е малко напомпан,а не суров и първичен, но песента още пази оригиналната си енергия.

Много велика песен от първия албум, както много добре знаете, Steve не беше много доволен от звука в първия албум, затова реши да я презапише.

Rod Smallwood

Издаден на 7 Ноември 1988г.

1. The Clairvoyant (live) (Harris)
2. The Prisoner (live) (Smith, Harris)
3. Heaven Can Wait (live) ( Harris)

Сингълът The Clairvoyant, е с специален статут, защото всички песни в него, са записани на легендарния фестивал Monsters Of Rock в Донингтън, на 20 Август 1988г.
Точно заради това, това CD, е едно от звездите в компилацията The First Ten Years. Сингълът се изкачва до номер 6, в Британските класации.

PLAY

trooper-eddie.gif

Members Login