LANGUAGE/ ЕЗИК

virtual xi banner

single31a_taatg1_a_small9th March 1998

1. The Angel And The Gambler (Harris)
2. Blood On The World's Hands (live) (Harris)
— Afraid To Shoot Strangers (video) (Harris)

Тази първа част на сингъла The Angel And The Gambler е от албума Virtual XI
Този сингъл съдържа плакат с "Virtual XI Fixture List 1998" от едната страна и групата позираща с Maiden футболни екипи и техни любими играчи от другата страна. Числото 11 изглежда е специално за Steve и той е съчетал най-любимото си Футбол и Музика.

Най-забележителното нещо за този сингъл е че и първата и втората част съдържат видео клип вместо трета песен както обикновено. Тази част е кръстена "enhanced multimedia section" и представлява първия път в който групата слага видео материал който може да се гледа на компютър. Това вероятно допълва и цялата Виртуална тематика на албума. Iron Maiden са една от първите групи които правят това и едни от първите с официална страница в Интернет. Това доказва, че те са група, която се адаптира към времето си.

The Angel And The Gambler (Harris)
Това е същата версия, която е включена и в албума Virtual XI.

Blood On The World's Hands (live) (Harris)
Тази концертна версия на Blood On The World's Hands е записана на 1 Ноември 1995 г. в Gothenburg, Sweden, по време на The X Factour

Afraid To Shoot Strangers (video) (Harris)
Оригиналната студийна версия на Afraid To Shoot Strangers е записана в албума Fear Of The Dark и е изпята от Bruce Dickinson. Клипа е комбинация от кадри от X Factour и войната в залива. Клипът е доказателство и че друг певец може да замести Bruce Dickinson без да навреди на качеството на песента.
Самия клип изглежда малко като про-военна пропаганда, като показва клането и мизерията на първата война във залива. Вероятно целта на групата не е била да се представя за защитник на такъв безсмислен конфликт, чиято цел е била единствено да защити петролните кладенци на Кувейт, но кадрите изобщо не пасват на истинския смисъл и дълбочина на текста. В него става въпрос за страхът, който изпитва един войник преди да влезне в битка, а в клипа са показани кадри как съюзническите войски са свършили страхотна работа по разрушаванеto на една държава поради икономически причини. Там са страдали единствено войниците за сметка на политиците които са започнали този конфликт.

single31b_taatg2_a_small9ти Март 1998

1. The Angel And The Gambler (кратка версия) (Harris)
2. The Aftermath (live) (Harris, Bayley, Gers)
— Man On The Edge (video) (Bayley, Gers)

Това е втората част на сингъла Angel And The Gambler от албума Virtual XI
Този сингъл също съдържа и три двустранни картички с снимки на групата облечени в футболни екипи. Както споменах преди това числото 11 изглежда е специално за Steve и той е съчетал най-любимото си Футбол и Музика.
Също като при първата част и тук вместо трета песен е поместен видео клип

The Angel And The Gambler (short Version) (Harris)
Това е съкратена версия на песента която се появява в албума Virtual XI. Обикновенно това е много дълга песен (почти 10 минути) ,но тази версия е съкратена, което я прави малко по лесна за слушане

The Aftermath (live) (Harris, Bayley, Gers)
Тази концертна версия на The Aftermath е записана на 1 Ноември 1995 г. в Gothenburg, Sweden, по време на The X Factour

Man On The Edge (video) (Bayley, Gers)
Оригиналната версия на Mano On The Edge която се появява в албума The X Factor. Клипът е заснет в Masada Израел и е част от клип на Top Of The Pops.
Можете да видите логото на TOTP върху усилвателите. Няма какво много да се каже за този клип освен че групата „свири" върху една от местните сгради. Nicko свири на необикновено малък комплект барабани и е със забрадка подобна не тези, който носят местните. Изглежда той е единствения от групата който не взима този клип на сериозно. Е какво очаквате от клип за Top of The Pops.

28-ми Септемвриr 1998

1. Futureal (Harris, Bayley)
2. The Evil That Men Do (live) (Smith, Dickinson, Harris)
3. Man On The Edge (live) (Bayley, Gers)
— The Angel And The Gambler (видео) (Harris)

Това е много добър сингъл. Той е вторият от албума Virtual XI , въпреки че според мен би трябвало да бъде първи. Б-страните и допълнителната мултимедия са направо фантастични. Единствената забележка която може да се направи е за обложката. Защо не са ползвали картината на Derek Riggs? Обложките в стил Ed Hunter са добри, но не могат да се сравняват с работите на Riggs.
Тази картина е използвана за плакат на вътрешната страна на обложката. Защо не са използвали нея. Тя е МНОГО по-хубава от грозната 3D обложка която са избрали. Работата на Riggs изглежда като футуристичен вариант на Powerslave, а планетите на фона са направо невероятни. Тази картина е достатъчно добра дори да бъде обложка на самия албум Virtual XI.

Futureal (Harris, Bayley)
Това е същата версия, която е включена и в албума Virtual XI.

The Evil That Men Do (live) (Harris, Smith, Dickinson)
Тази песен оригинално е записана за албума Seventh Son.. с Bruce Dickinson. Тази версия е записана наживо на 1ви Ноември 1995 в Gothenburg, Sweden, по време на турнето X Factour с Blaze Bayley като вокалист.

Заслушайте се как Blaze обърква текста тук. Готино е че са издали тази песен и не са оправили грешките му защото показва как сякъш самия Blaze не се взима на сериозно.

Man On The Edge (live) (Bayley, Gers)
Тази концертна версия на Man On The Edge е записана на 1ви Ноември 1995 в Gothenburg, Sweden, по време на турнето X Factour с Blaze Bayley като вокалист.

The Angel And The Gambler (video) (Harris)
Това е доста готин клип започва с „концертни" кадри на групата, които свирят на футуристична сцена която наподобява декор от Star Trek. Сцената е компютърно генерирана с много публика и прелитащи космически кораби наоколо. Клипа е комбинация от тези кадри и други компютърни анимации включително Eddie ot Ed Hunter, барът от обложката на Stranger In a Strange Land и как групата играе покер с Eddie. На финала групата се измъква в нещо като совалка а гигантско Eddie разбива сцената на парчета. Това е може би един от най-забавните клипове на Maiden.

PLAY

seventh-son-eddie.gif

Members Login