LANGUAGE/ ЕЗИК

powerslave banner

behind the iron curtain
Траклист
1. "2 Minutes to Midnight" (Promo Video)
2. "Aces High" (Promo Video) 
3. "Hallowed Be Thy Name" (14 August 1984)
4. "Run to the Hills" (17 August 1984)
 
Документална версия излъчена по MTV
1. "Aces High" (Promo Video) 
2. "The Trooper" (11 August 1984)
3. "22 Acacia Avenue" (Unknown Date)
4. "The Number of the Beast" (11 August 1984)
5. "Hallowed Be Thy Name" (14 August 1984)
6. "2 Minutes to Midnight" (Promo Video)
7. "Run to the Hills" (17 August 1984)
 
Състав
Bruce Dickinson – vocals
Dave Murray – guitar
Adrian Smith – guitar,backing vocals
Steve Harris – bass, backing vocals
Nicko McBrain – drums
 
Видеото включва и част от класиката на Deep Purple "Smoke on the Water", която Iron Maiden изоълняват на сватбата на Dorota Nawrocka и Piotr Zmudzinski в сега разрушения клуб Adria в Познан, Полша..
 
Това 38-минутно видео е заснето по време на първата част от World Slavery Tour, когато Maiden стават първата хеви метъл група, която свири зад известната по това време „Желязна завеса” – т.н. страни от Източна Европа под Съветски контрол до края на Студената война. Между песните са вмъкнати кадри на групата с феновете. Има доста забавен разговор между почитател и Bruce за използването на синтезатори в хеви метъла. Той казва на Bruce, че свири метъл със своя синтезатор , на което Bruce отговаря „Не, извинявай, но не можеш да свириш хеви метъл със синтезатор”. Е, не може ли?

Концертните кадри на “Aces High” са заснети, малко иронично, в Хановер, Германия, на 4ти август 1984 г., а кадрите от войната са оригинални от филмови ленти за втората световна война по време на Битката за Британия. Концертните кадри от “2 Minutes to Midnight” са също заснети в Хановер на тази дата, а вмъкнатите кадри са заснети в Лондон през септември.

"Hallowed Be Thy Name" е заснета в Катовице, Полша, на 14ти август 1984 г., а вмъкнатите черно-бели кадри са от от руския филм „Александър Невски“ от 1938 г. "Run To The Hills" е заснета в Будапеща, Унгария.
Важно е да се отбележи, че още в края на 1984 г., MTV излъчва филмът на Maiden „Behind the Iron Curtain” с 7 песни, които Maiden свирят по време на турнето. В официалния рилийз са само 4 песни, но документалният филм излъчен по MTV включва "The Trooper" и "The Number Of The Beast" и “22 Acacia Avenue”, освен останалите 4.

behind the iron curtain pic

Източник: The Iron Maiden Commentary
Превод: Илияна Чоевска

PLAY

trooper-eddie.gif

Members Login