LANGUAGE/ ЕЗИК

fear of the darkr banner

Издаден на 13 април 1992

1. Be Quick Or Be Dead (Dickinson, Gers)
2. Nodding Donkey Blues (Dickinson, Harris, Murray, McBrain, Gers)
3. Space Station No. 5 (Montrose, Hagar)

Be Quick Or Be Dead в първият сингъл от албума Fear Of The Dark. Обложката дело на Riggs, изобразява Еди душащ човек, който загадъчно прилича на Robert Maxwell, собственик на вестник, който по това време се забърква във финансов скандал. Колаж от ирязани весникарски статии е избрана за фон . Всички статии могат да бъдат свързани с грандиозния скандал и корупцията, които са основа и в песента.

Robert Maxwell(1923-1991) е взел огромна сума пари от две свои публични компании, и от пенсионните осигуровки на своите чиновници, в опит да предодврати бизнес империята си от фалит. По времето когато излиза сингълът, Maxwell е вече мъртъв при мистериозни обстоятелства, тялото му е намерено в морето край Канарските Острови, след като е обявен за изчезнал от собствената му яхта. Причината за смърта му и до ден днешен е неизвестна, дали е бил убит? Или се е самоубил? Заключителни улики не са намерени.

Въпреки това, той е бил долен бизнесмен, които бил символ на финансовата корупция и престъпления, и това може би е причината, поради която Ригс и Maiden решават да сложат негов образ върху обложката на сингъла от А-страна, правещ го голяма тема за разговор.

Коментарът на Rod Smallwood, е взет от обложката на албума Best Of The B'Sides, включен в Eddie's Archives

Be Quick Or Be Dead (Dickinson, Gers)
Това е същата версия, която се появява в албума Fear Of The Dark.

Nodding Donkey Blues (Dickinson, Harris, Murray, McBrain, Gers)
Както името подсказва, това е блус-метъл песен. Тя също е от несериозните шеговити песни на Maiden, каквито са и 'Sheriff Of Huddersfield' and 'Black Bart Blues'. Песента е за една изключително дебела жена в някакъв бар, описваща нейните огромни атрибути с детайли – доста в стила на песента 'Whole Lotta Rosie' на AC/DC. Очевидно това не е сериозна песен, и записана просто заради забавлението. Но се появява един въпрос: Кой свири на пианото?

Бандата свири в някаква кръчма с псевдонима TheNoddingDonkeys, преди турнето. Взехме фалшивото име" TheNoddingDonkeys" и направихме няколко ниско заплатени изяви преди турнето. NoddingDonkeyBlues е една забавна песен родила се от цялата тази история.

Rod Smallwood

Space Station No. 5 (Montrose, Hagar)
Това е още една песен на Ronnie Montrose, от едноименния му амлбум издаден през 1973. Това е доста бърза песен, с диви китарни акорди, отличен избор да бъде записана от Maiden.

Най-интересната част на песента е в нейния край, когато Maiden добавят нещо от себе си. Части от нея са неразбираеми, и Bruce спокойно може да претендира за мястото на някой коментатор по конните състезания...

Това което следва е доста смешно, Bruce прави своя инерпретация на Rod Smallwood, както вече го е правил в песента 'Sheriff Of Huddersfield' и включва себе си в някаво бръщолевене с Йоркширски акцент. Чух, че точно тази част е озаглавена 'Bayswater Ain't A Bad Place To Be'.

Отново един трибют към Montrose – разбиваща песен от техния първи албум Montrose. Maiden го смятат за класическият албум на всички времена.

Rod Smallwood

single24a_eternity_a_small
Излиза на 29th Юни 1992

1. From Here To Eternity (Harris)
2. Roll Over Vic Vella (Berry)
3. Public Enema Number One (live) (Murray, Dickinson)
4. No Prayer For The Dying (live) (Harris)

From Here To Eternity е вторият сингъл от албума Fear Of The Dark и достига номер 2 в британските класации. Обложката предствлява снимка от клипа на песента . Това е един от малкото сингли на Maiden с снимка като обложка.
Коментарите на Rod Smallwood са взети от обложката на Best Of The B'Sides от BOX сета Eddie's Archives.


From Here To Eternity (Harris)

Това е същата версия на песента която се появява и в албума Fear Of The Dark

Roll Over Vic Vella (Berry)
Оригиналът на тази песен е на легендарния Chuck Berry и е със заглавие Roll Over Beethoven. Версията на Iron Maiden е доста странна. Тя започва с диалог подобен на Mission From 'Arry. Самата песен има различен от оригинала текст (Написан от Steve Harris) и е примесена с диалога на различни места из песента. Цялате песен се развива около диалог между Steve и Vic за момче от екипа което е паднало в септична яма. Разговорът е труден за разбиране заради типичния английски акцент и заради факта че Vic говори предимно когато яде чипс.

В крайна сметка тази песен е нещо като шега към Vic Vella в същия дух като Sheriff Of Huddersfield. Краят е доста забавен особено като чуете известното "Fucking cunt" – реплика произнасяна от Vic Vella. Песента има бързината и духа на оригинала на Chuck Berryи който харесва rock'n'roll класики със сигурност ще хареса и това парче.

Когато за пръв път се запознах с групата в сердата на 70-те Vic беше тур мениджър, охранител, озвучител, фен – той правеше всичко. Поработи с нас още няколко години и после се пенсионира към средата на 80-те, но все още поддържа контакти с всичи и помага на Steve у дома. RollOverVicVella е в чест на най-великитят ни приятел и съмишленик. Благодарим ти Vic!

Rod Smallwood

Public Enema Number One (live) (Murray, Dickinson)
Това е концертен вариант на песента Public Enema Number One която е записана на Wembley Arena на 17-ти Декември 1990 по време на турнето No Prayer On The Road world tour

No Prayer For The Dying (live) (Harris)
Това е концертен вариант на песента Public Enema Number One която е записана на Wembley Arena на 17-ти Декември 1990 по време на турнето No Prayer On The Road world tour

single24b_eternitylp_a_small29 Юни1992

1. From Here To Eternity (Harris)
2. Roll Over Vic Vella (Berry)
3. No Prayer For The Dying (live) (Harris)
4. I Can't See My Feelings (Shelley, Bourge)

12 инчовото винилно LP издание на сингъла има различна обложка от тази на албума като при нея липсва песен от CD варианта, въпреки че на нейно място е включено допълнително парче, което да го замени. Това вероятно е най-сложната от и без това много редките обложки взети от клипове на песните. Предаставен е адът с дебел, гол дявол яхнал Harley, заобиколен от сластни жени демони. На обложката присъстват моторджии заедно с техните мотори, наредени покрай стените на зала, пресъздаваща средновековен Съд с благородници заобиколили краля. Вероятно тази илюстрация е един вид пародия на идеята от „From Here To Eternity". Припевът "Hell ain't a bad place, hell is from here to eternity" изглежда, че влиза в противоречие с полу-трдиционния образ на моторджията от ада, който е представен в обложката.

Коментарите на Rod Smallwood са взети от книжката на албума Best Of The B'Sides , която е включена в Eddie's Archive box.

From Here To Eternity (Harris)
Това е същатат версия като тази в албума Fear Of The Dark..

Roll Over Vic Vella (Berry)
Това е същатат версия като тази в CD изданието на сингъла.

No Prayer For The Dying (live) (Harris)
Това е същатат версия като тази в CD изданието на сингъла.

I Can't See My Feelings (Shelley, Bourge)
I Can't See My Feelings е кавър версия, която за първи път се появява през 1975 на групата Budgie от албума им Bandolier. Budgie е Уелска група, която произхожда от Кардиф (а не от Бирминган, както казва Rod) това е страхотен източник на материал за кавър версии интерпретирани от съвремните метъл групи – в частност невероятни кавъри на Metallica на „Breadfan" и „Crash Course in Brain Surgery'".

Говорeше се, че веднъж Nicko споделя в едно интервю, че никога не е чувал за тази песен! Със сигурност много фенове на Maiden не са знаели за тази песен преди да я видят на плочата на „B-side of the From Here To Eternity" преди тя да бъде включена в изданието на „Best Of The B'Sides" от 2002 година. Въпреки, че тази версия е по-кратка от оригинала изглежда, че тя е от по-добрите кавъри на Maiden, записани през ранните 90-те.
Това е просто едно стрхотно парче от една голяма Бирминганска метъл банда, която Maiden наблюдават няколко пъти на живо.


single25_wastinglove_a_smallИзлиза на 1 Септември 1992

1. Wasting Love (Dickinson, Gers)
2. Tailgunner (live) (Harris, Dickinson)
3. Holy Smoke (live) (Harris, Dickinson)
4. The Assassin (live) (Harris)

Wasting Love е ттретият сингъл от албума Fear Of The Dark. Не е издаден в Англия и Европа (освен Холандия) и не се появява в компилацията Best Of The Beast. Това го прави доста рядко и търсено издание. Обложката е снимка от видео клипа и представлява близък кадър на мъж, който си прави татуировка с името "SALLY". Самия видо клип показва един мъж който си прави татуировка със името на всяка своя любима , която в последствие го изоставя. Това го превръща в самотен и отчаян мъж с тяло покрито с татуировки. Не претендирам, че знам целия замисъл на картинката, но вероятно изразява иронията в това да се смесват чувствата с направата на татуировка повлияна от любов.

 

Wasting Love (Dickinson, Gers)
Въпреки че навсякъде се твърди че това е същата версия на песента която се появява и в албума Fear Of The Dark, мнозина са забелязали че версията в сингъла е с различен миксинг на инструментите и звучи доста по-рзлично от албумната версия

Tailgunner (live) (Harris, Dickinson)
Това е концертен вариант на песента 'Tailgunner' която е записана на Wembley Arena на 17-ти Декември 1990 по време на турнето No Prayer On The Road world tour

Holy Smoke (live) (Harris, Dickinson)
Това е концертен вариант на песента 'Holy Smoke' която е записана на Wembley Arena на 17-ти Декември 1990 по време на турнето No Prayer On The Road world tour

The Assassin (live) (Harris)
Това е концертен вариант на песента 'The която е записана на Wembley Arena на 17-ти Декември 1990 по време на турнето No Prayer On The Road world tour

PLAY

tour-eddie.gif

Members Login