LANGUAGE/ ЕЗИК

fear of the darkr banner

iron maiden raising hell
 
Записан: 28 Август 1993
Издаден: 5 Септември 1994
 
Траклист

1. Be Quick or Be Dead
2. The Trooper
3. The Evil That Men Do
4. The Clairvoyant
5. Hallowed Be Thy Name
6. Wrathchild
7. Transylvania
8. From Here to Eternity
9. Fear of the Dark
10. The Number of the Beast
11. Bring Your Daughter... ...To the Slaughter
12. 2 Minutes to Midnight
13. Afraid to Shoot Strangers
14. Heaven Can Wait
15. Sanctuary
16. Run to the Hills
17. Iron Maiden

 

Raising Hell is a concert video by the heavy metal band Iron Maiden, filmed on 28 August 1993 at the Pinewood Studios in London, England and broadcast live on pay-per-view television in the United Kingdom and on MTV in North America. The video was originally distributed on VHS and Laserdisc by BMG Special Products in the US and EMI in the rest of the world. It was subsequently released on DVD several years later in the US.
The concert was the last to feature vocalist Bruce Dickinson until his return to the band in 1999

Raising hell е интересно видео, комбиниращо концерт на Iron Maiden със магическото хорър шоу на Simon Drake. Вместо да има действителен сюжет, както диктува логиката, това е просто шоу на Maiden с магически трикове, представяни между песните. Има две сцени – една за Maiden и една за Simon Drake, който се представя като зъл маг облечен в кожа. Повечето от неговите „магически” трикове, включват убиване на красиви асистентки и дори фенове от публиката по гротескни начини за различни тривиални „обиди” като например предлагане на запалка, която не работи или викане за още Iron Maiden. Въпреки това, няколко трика са отличени като добри. По време на една от песните, миньоните на Drake издърпват Dave Murray от сцената на Maiden и режат ръцете му на половина до лактите. След това Drake взима китарата на Murray, като държи отсечените му ръце за китките точно на време за да изсвири солото му за песента. Финалният трик на шоуто е извличането на Bruce Dickinson от сцената и слагането му, както можете да познаете, в желязната девица, където е намушкан от стотици шипове. След това Eddie обезглавява тялото на Bruce и главата му е набита на кол където пък е пронизан самия Simon Drake.

Като цяло шоуто на Iron Maiden е много добро, въпреки че Bruce Dickinson изглежда отегчен, докато това на Simon Drake е прекалено насилствено и безвкусно. Щеше да е по-добре, ако бяха написали някакво подобие на сюжет и ако бяха превърнали шоуто в история. Но ако харесвате и двете – Iron Maiden и ужаси, може би ще се насладите на видеото така или иначе.

На 28 август 1993 г. метъл супер звездите Iron Maiden и илюзиониста Simon Drake се обединяват, за да създадат най-ужасяващото събитие на всички времена: Raising Hell. В този първи и единствен рок концерт с обстановка на филм на ужасите, Raising Hell „празнува” финалното изпълнение на Bruce Dickinson с Iron Maiden. Наелектризиращото концертно изпълнение, записано в Pinewood Studios, Лондон, включва смразяващи кръвта илюзии и 17 класически песни на Iron Maiden, 4 от които не се виждат в оригиналния pay-per-view броудкаст. Със 100+ минутно представяне, Iron Maiden „вдигат ада” с изпълнение, което ще живее вечно.

От задната обложка на видео бокса

PLAY

tour-eddie.gif

Members Login