LANGUAGE/ ЕЗИК

no prayer banner

single21_holysmoke_a_smallИздаден на 10 Септември 1990г.

1. Holy Smoke (Harris, Dickinson)
2. All In Your Mind (Bromham)
3. Kill Me Ce Soir (Kooymans, Hay, Fenton)

Holy Smoke е първият сингъл на Maiden от албума No Prayer For The Dying, и пъви сингъл с Яник Гърс в бандата. Това е същто така, и първия сингъл, който излиза след компилацията The First Ten Years, правейки го още по-рядък и труден за намиране. Обложката, с дълбоката символизма на Derek Riggs, показвайки Еди на върха, на горяща купчина от телевизори, по които дават предавания с ТВ проповедници (защо да не изгорят проповедниците тогава?), и всеки момент смазващ, телевизионното око на религията биг-брадър. Maiden правят наколко кавъра за Б-страната, вместо концертни песни или презаписани неща, както в предишните три сингъла.
Коментарът на Rod Smallwood, е взет от обложката на албума Best Of The B'Sides, вклячени в Eddie's Archives

Holy Smoke (Harris, Dickinson)

Това е същата версия на песента, която се появява в албума No Prayer For The Dying.

All In Your Mind (Bromham)
'All In Your Mind', е написана оригинално от Британската банда Stray през 70-те години, за тяхния дебютен албум, озаглавен - 'All In Your Mind'. Оригиналната версия се различава доста, от тази на Maiden, особенно в многото хармонични вокали на коплета, и коренно различната хармония в начлото част. Steve Harris им е бол голям фен, и ходил редовно на тяхни концерти. „Blanckenheimer", който се споменава в текста на песента, е стар училищен приятел на Stray (истинското му име е Gerald Blankensee), като по-късно става техния пръв помощник (Тази информация е от Оригиналната Обложка на Iron Maiden, за което много благодарим!)

Песента има за идея да представи, някой цинични идеи за това, как всичко е въображаемо – любовта, политиката, дори Мао (Дзъдун)! Музикално, песента има динамичен ритъм, тежки китари, които символизират хард рок-а в началото на 70-те, може би даже изпредварили времето си, но сега никак забележителни за стандартине на Iron Maiden. Въпреки това, е доста интересна песен, от Б-страната.

Песен на една велика банда, наречена Stray, това е другата любима банда на Steve, с особенно влияние на басиста GaryGiles

Rod Smallwood

Kill Me Ce Soir (Koymans, Hay, Fenton)
Това е песен на Golden Earring, от албума им „The Continuing Story Of Radar Love". Много е трудно да се каже, за какво става въпрос в 'Kill Me Ce Soir' - определено насочена към политиката песен, също така може да бъде свързана с убийството на някоя рок звезда, въпреки че не е ясно коя. Музикално е много различна от творчеството на Maiden, и е много изненадващо, че Maiden решават да я издадът, въпреки, че е повече от ясно, че Steve е фен на бандата.

Заедно с JethroTull, GoldenEarring, бяха може би най-любимата банда на Steve за всички времена: RinusGerritsen, също оказва влияние върху Steve. Чудесна песен и също така, друга банда която продуцирах по времето на 'RadarLove'.

Rod Smallwood

single22_daughter_a_small24 Декември 1990г.

1. Bring Your Daughter... ...To The Slaughter (Dickinson)
2. I'm A Mover (Fraser, Rodgers)
3. Communication Breakdown (Page, Jones, Bonham)

Доста чудно, но сингълът Bring Your Daughter..., се издига до първо място в класациите на Британия, а самата песен се звучи навсякъде из англия по това време. Текстът на песента предизвика много забележки, които можех да чуя от първа-ръка, като споменавах, че съм фен на Maiden. „Как можеш да слушаш група, която подкрепя изнасилването на жените", бяха повечето от забележките Трябва да призная , че е трудно да разбереш как песен с толкова отблъскващ текст(ако приемем това за истина), може да стане толкова популярна. Може би стилът и песните на AC/DC се дължаха на сходна популярност. Във веки случай, това беше забележително коледно издание – малко отдалечено от обикновенното 'Jingle Bells'!
Загледах се в жената с червените дрехи в прегръдките на Еди – какво изобразяваше тя, Червената Блудница от 'Moonchild'? Charlotte?. Тяе взаимствана от Jessica Rabbit. Ще ви стане ясно когато сравните с картинката .

Та какво общо има това с Maiden???Е, Bruce Dickinson участва в епизод 17, озаглавен Rock'n'roll, излъчен на 6 Ноември 1990 по ВВС, в който той е известния певец и китарист Jake Skinner, който е напуснал компанията за която е записвал, след като те са диктували живота му. В епизода той свири на улицата и бива забелязан от лица(тип Ал Капоне), които го връщат в студиото, където му се дава шанс да запише албум. Става така обаче, че тази компания се е решила да го спонсорира, само ако той употребява и рекламира една напитка "Rock 'n' Cola", докато настъпващото турне наближава. Той обаче не се съгласява и напуска студиото с гняв, а послдените 15 минути от епизода са базирани на борбата му срещу компанията.

В студиото виждаме "Fraud Squad",с Яник Гърс на китара, Анди Кар на бас, и Дики Флитзар на барабани т.е. бандата която е с Bruce по време на соло турнето си през 1990. В клипчето когато са в студиото, те свирят част от 'Wishing Well', която свирят по време на турнето Tattooed Millionaire. Записът използван в кличето, е записан в студиото CTS(където са правени и саундтраците за Джеймс Бонд) на 7 и 8 юни 1990, когато бандата си е почивала от турнето. Тази версия на песента остава неиздадена.(Цялата тази информация е взета от сайта на Bruce Dickinson)

Загледайте се в програмата за вечерта на Paradise Club:

Iron Maiden
плюс
Genghis Khan
Charlotte And The Harlots
999 And The Inverted Morons
Ron Maiden And The Dixie Chickens

Коментарът на Rod Smallwood, е взет от обложката на албума Best Of The B'Sides, включващт и Eddie's Archives.

Bring Your Daughter... ...To The Slaughter (Dickinson)
Това е същата версия на песента използвана в албума No Prayer For The Dying.

I'm A Mover (Fraser, Rodgers)
'I'm A Mover', всъщност е брилянтно блус парче, записано от Лондонската банда Free през 1968, за албума им Tons Of Sobs. Free стават известни хита си от 1970 'All Right Now', но Maiden избират по-малко известна песен, което според мен е по-добре, от колкото толкова извесната 'All Right Now'. Любителите на блуса, ще отценят тази песен, докато останалите може да се разочароват. Заслужава си да се каже, че Дейв е голям почитател на китариста Paul Kosoff, и е купил една негова китара, по обява във вестника.

Това е велика песен на Free,които са още любимци на Дейв. Той все още пази китарата на PaulKosoff.

Rod Smallwood

Communication Breakdown (Page, Jones, Bonham)
Това е песен на Led Zeppelin, от дебютният им албум през 1969. Мнозина, които са чували и харесват оригинала на песента, критикуват Bruce за ужасния начин по който пее, а и е пълно с коментари от рода на :"Робърт Плант трябва да му призлява, когато чуе това". Трябва да си призная, че съм съгласен с тези исказвания, гласът на Bruce е очевидно „уморен", и е изгубил ентусиазма си с Maiden. Песента е спасена от факта, че оригинала е много добър, но сигурно дава на феновете на Zeppelin, същото което феновете на Медън получават, когато чуят кавър на любимата си банда, от Дет Метъл групи.

Фантастичен кавър на класиката на Zeppelin. Страхотна песен

Rod Smallwood

PLAY

piece-of-mind-eddie.gif

Members Login