LANGUAGE/ ЕЗИК

piece banner

11ти Април 1983

1. Flight Of Icarus (Smith, Dickinson)
2. I've Got The Fire (Montrose)

Flight Of Icarus е първият сингъл на Maiden издаден в Америка където компаниите издавали единствено сингли който били потенциални хитове. Това е и единствения сингъл на групата постигнал достатъчно пускания по радиото за да достигне до 12 място в рок чартовете на 1983 г. Не е изненадващо и че сингъла постига и огромен успех в Англия, където достига 11 място.

Като в Run To The Hills обложката на Flight Of Icarus e поставена в същата „Адска" Обстановка каквато е и в The Number Of The Beast пълна с Извиващи се облаци и издигащи се пламъци. За разлика от гръцката митология където Икар е летял твърде близо до слънцето тук той е прелетял близо до оборудван с огнехвъргачка Eddie.
Коментарите на Rod Smallwood са взети от обложката на Best Of The B'Sides от BOX сета Eddie's Archives.

Flight Of Icarus (Smith, Dickinson)
Това е същата версия която се появява в албума Piece Of Mind

I've Got The Fire (Montrose)
I've Got The Fire е песен на Ronnie Montrose от албума му Paper Money от 1974.
Която първоначално е записана с Sammy Hagar (който е писал и текста, но по някаква странна причина не е споменат в албума).

Това всъщност е втори път в който тази песен се появява като Б-страна на сингъл (първият е в Sanctuary през 1980). Първата версия обаче е концертен запис и е с първия състав на групата (Di'Anno-Murray-Stratton-Harris-Burr), а втората е студиен вариант и с това което сега наричаме класически състав на групата (Dickinson-Murray-Smith-Harris-McBrain). В коментара по долу Rod обърква двете версии.

Невероятно концертно изпълнение. Всички бяхме големи фенове на Montroseпо това време . Класическа Б-страна. Песента е от втория албум на Montrose- PaperMoney.

Rod Smallwood

20ти Юни 1983

1. The Trooper (Harris)
2. Cross-Eyed Mary (Anderson)

Без спор The Trooper е една от най-емблематичните песни за Maiden от златните им години. Сингълът достига 12 място в британските класации. Обложката също е една от класическите картинки на Eddie.

Докато сме на темата за тази впечатляваща обложка с която са запознати всички фенове. Трябва да се отбележи че вероятно е вдъхновена от илюстрация която може да бъде намерена на конфедерално знаме чиито исторически произход не е ясен. Просто съвпадение ли е или Riggs съзнателно е базирал своето Eddie на оригиналния скелет, който вероятно се сражава за Юга? Във всеки случай илюстрацията на Riggs е далеч по хубава от тази на Конфедерацията. Сами можете да прецените от снимките по долу.

Коментарите на Rod Smallwood са взети от обложката на Best Of The B'Sides от BOX сета Eddie's Archives.

The Trooper (Harris)
Това е същата версия която се появява в албума Piece Of Mind

Cross-Eyed Mary (Anderson)
Тази песен е записана оригинално от Jethro Tull през 1971 в албума им Aqualung. Не съм много запознат с Tull но 'Cross-Eyed Mary' описва гледната точка на бедните. Въпреки че основния замисъл не е ясен, песента описва живота на 'Cross-Eyed Mary' който/ която се опитва да оцелее и да запази своята честност.

Музиката като цяло е добре, но не се извисява много над стандартните Б-страни Странното е, че версията на Maiden е пускана по радиото в щатите повече от колкото техните А-страни на синглите.

Това показва голямата любов на Bruce и Steve към Jethro Tull. Те са им големи фенове и това е трибют към тях. Достатъчно интересно е че постигнахме много пускания по радиото в Америка без дори да сме го планирали. От Компанията искаха да пуснем парчето към албума но аз мисля че то не представлява това което правим по принцип и за Б-страна е идеално. Достатъчно забавно е че единственото нещо с което сме пробивали в американското радио е Б-страна.

Rod Smallwood

PLAY

piece-of-mind-eddie.gif

Members Login