LANGUAGE/ ЕЗИК

somewhere in time banner

Издаден на: 6-ти Септември 1986г.

1. Wasted Years (Smith)
2. Reach Out (Colwell)
3. Sheriff Of Huddersfield (Iron Maiden)

Wasted Years е първият сингъл на Maiden, написан изцяло от Adrian Smith и достига 22 място в Британските класации . Картината на обложката е сравнително сложна и заслужава някой коментар. Тя ни отвежда в вътрешноста на машина на времето, която може да пътува през времеви портали, с крайна цел 25-08-1986. На малки екрани, върху контролното табло, виждаме различни нещта свързани с Maiden, влючително Ада(от обложката на албума The Number Of The Beast), пирамиди(от обложката на Powerslave), гробище(от обложката на Live After Death), и футболно игрище на което в момента се играе. Главният екран на контролното табло, показва отражението Еди, "Wasted Years", лого-та на Maiden, и думите „DO NOT WASTE YOUR TIME SEARCHING FOR THOSE WASTED YEARS"(„Не си губи времето да търсиш тези отминали години") от текста на песента.

И така, какво всъщнст значи това? Може би този панел отговаря на пропилените години на Iron Maiden. Но целта на тази машина на времето? Товавероятно е отражение на заглавието на албума, но наистинали те търсят, тези отминали години. И каква е връзката на годината с крайната цел? Както и да е, малката забавна подобна на кабинка кутиика е Тардис, тя ни изтрелва право към култовият сериал на Би Би Си - Dr. Who, известен в Британия с космическите си пътувания. Техниката на Dr. Who, с която пътува през времето и пространството, е механизъм появяващ се като полицейска кабинка (Тардис), точно тази кабинка виждаме и в обложката на сингъла Wasted Years. Още едно доказателство, че Derek Riggs има голямо чувство за хумор!
Коментарите на Rod Smallwood са взети, от обложката на албума Best Of The B'Sides, включен в Eddie's Archives

Wasted Years (Smith)
Това е същата версия, която се появява и в албума Somewhere In Time.

Reach Out (Colwell)
След турнето покрай Powerslave, бандата си взе няколко месеца почивка, преди да почне работа по албума Somewhere In Time. През това време на Nicko му доскуча, и реши да си вземе малко студио, където да си свири на барабаните. Изглежда не му е било много забавно сам, затова извиква Adrian да забие заедно с него, а Adrian от своя страна идва със стари познати от ранните му дни в Urchin, а именно с Dave Colwell и Andy Barnett. Те се кръщават The Entire Population Of Hackney, и написват няколко песни влючително тази.

'Reach Out' е парче с класическо рок звучене за любовта, и въобще не е лоша песен, но просто много се отдалечава от типичният стил на Maiden. Вокалите са записани от Adrian Smith, и според знанията които имам, това е едниствената песен на Maiden, където вокалите не са записани от водещия вокалист. Това е може би един от ранните експерименти на Adrian, което е посяло семето наа ASAP(Adrian Smith And Project), и в последстви довело до напускането му на Maiden за известно време

Тази песен е написана от един приятел на Adrian Smith, и настоящ китарист на Bad Company , Dave 'BUCKET' Colwell. Представил се блестящо в проекта 'Entire Population of Hackney', която се трансформира в ASAP. Steve предложи да го направим, след като чу концертния запис на 'Hackneys'. Това е доста нетипична песен за Maiden.

Rod Smallwood

Sheriff Of Huddersfield (Iron Maiden)
Порочният Sheriff Of Huddersfield. По времето когато Maiden пишели тази песен, техният мениджър – Rod Smallwood, решил че би било, добра идея да купи къща в Холивуд, и да се премести в Лос Анджелис. Обаче той имал някой сериозни затруднения да живее в Л.А., липсвало му ръгбито, футбола и разбира се хубавата Английска бира. Очевидно често се е оплаквал на момчетата от бандата.

Тази песен е базирана на шега за Род, и е пазена в тайна от момчетата и от EMI, чак докато сингълът е пуснат. Напълно подробната история, е разказана от Nicko в 'Listen With Nicko, Part VIII', която може да бъде намерена на CD-тата, от компилацията First Ten Years, отразяваща синглите на Iron Maiden в периода 1980-90. Това е една весела и глупава песен, с доста забавни вокали на Bruce, с непрекъснато опровергаване на Йоргширския диалект на Род, по време на песента.

Рисунката на Derek Riggs се появява върху гърба на обложката на 12 инчовата плоча/сингъл Wasted Years, и показва как всички трябва много да са се забавлявали, да направят тази шега за Rod .

Трябва да отбележа това, че Род го прие добре, и не уволни никого!

Музиката беше взета от едно старо парче на Urchin - 'Life in the City', което имаше коренно различен текст. Всъщност текстът е тотално невeрен и несправедлив, и все още мисля, че трябва да се предприемме законно действие. Трябва да кажа, също така, че Huddersfield еедно прекрасно място.

Rod Smallwood

single16_stranger_a_smallИздаден на: 22 Ноември 1986г

1. Stranger In A Strange Land (Smith)
2. That Girl (Barnett, Goldsworth, Jupp)
3. Juanita (Barnacle, O'Neil)

'Stranger In A Strange Land' , въпреки че не е свързана с научната-фантастика на Робърт Хейнлейн със същото име с илюстрацията си страшно напомня на нея и на космическо летище от Междузвезни Войни.Това е една от най-добрите картини на Еди, представен като закоравял престъпник с цигара в устата, като Clint Eastwood, киборгът Еди, седящ в футуристичен бар, пълен с извънземни същества. В малък параграф на задната обложка се чете следният текст:

Безименният андроид влезе в претъпкания транс-космически бар. Осем фута висок, с смърт изписана в студените му андроидски очи, той прекоси стаята. Малки зелени извънземни бягаха от пътя му. Страховитите Марскиански войни не срещаха погледа му, а въздухът замръзна, когато каза с дълбок и дрезгав глас:"Една халба горчива бира, приятел."
Коментарите на Rod Smallwood са взети, от обложката на албума Best Of The B'Sides, включен в Eddie's Archives

Stranger In A Strange Land (Smith)
Това е същата версия на песента която се появява в албума Somewhere In Time.

That Girl (Barnett, Goldsworth, Jupp)
Това е една напълно традиционна песен за любовта, написана от Andy Barnett, един от колегите на Adrian Smith, в Urchin, които също така си сътрудничи с Adrian и в ASAP (Adrian Smith And Project). Записана е изцяло от Adrian и Nicko (с вокалите на Bruce), защото Nicko казва:"Очевидно Dave и Steve, не искаха да научат песента". Това е една много добра малка песен в Б-страните, съдържаща едно прилично китарно соло.

Тази песен също е написана от член на ASAP, и в оригинал е изпълнена от 'The Entire Population of Hackney'. Първо бяха записани барабаните на Nicko и китарите на Adrian, а след това бяха добавени и партиите на останалите от бандата.

Rod Smallwood

Juanita (Barnacle, O'Neil)
Това също е една песен на The Entire Population Of Hackney, малка банда основана от Nicko и Adrian, през почивката им преди да започнат работа по Somewhere In Time.
Авторите на песента са Steve Barnacle and Derek O'Neil. Текстът на 'Juanita' e доста странен, разказва се за мъж който има силно желание, да се събере отново с Juanita, но отказва да я приеме. Bruce дори е променил текста на едно място, пееики: "I'm never going down on Juanita", вместо оригиналното "I'm never going back, Juanita". Това показва, че тази песен заедно с някоi други от Б-сраните, от същотот време, не са вземани на сериозно от бандата. Самата песен е записана изцяло от Adrian и Nicko(с вокалите на Bruce)

Оригинално направена от енда Британска банда в началото на 80-те, Marshall Fury. Andy Barnett взе песента за проекта 'Hackneys', и като изглеждаше беше подходяща за една от нашите Б-страни

Rod Smallwood

PLAY

seventh-son-eddie.gif

Members Login