LANGUAGE/ ЕЗИК

7th son banner

Издаден на 20 Март 1988г

1. Can I Play With Madness (Smith, Dickinson, Harris)
2. Black Bart Blues (Harris, Dickinson)
3. Massacre (Lynott, Gorham, Downey)

Can I Play With Madness е един комерсиален и успешен синъл, който дебютира на 4-то място в британските класации, и се изкачва до 3-то. Това може би е така, защото тази песен е по „достъпна", от останалите песни Maiden, но дали това е добро или лошо въпроса си остава отворен за дискусии.. Безспорно това предизвиква голям обществен и медиен, интерес към Iron Maiden, в самия връх на кариерата им
Коментарите на Rod Smallwood са взети, от обложката на албума Best Of The B'Sides, включен в Eddie's Archives


Can I Play With Madness (Smith, Dickinson, Harris)

Това е същата версия на песента, която се появява в албума Seventh Son Of A Seventh Son.

Black Bart Blues (Harris, Dickinson)
Може ли това да е Black Bart? Това е една малка весела песен, за изключително досадно роуди -идиот което се качва в буса на Maiden, и на който бандата представя Black Bart. Въпросът е, какво точно е 'Black Bart Blues'? Истинският Black Bart, е бил обирджия на дилижанси в Дивия Запад, койтокато отмъквал плячката и е оставял поема на нейното място. Но Black Bart, на Iron Maiden, е комплект рицарски доспехи който са се возили на задната седалка на техния автобус.

Песента, сама по себе си, средно добра за Б-страна, но накря са последователни audio клипчета на Nicko, записани по време на записването на аблума Seventh Son Of A Seventh Son. Тези клипчета са доста забавни, и доказват без никакви съмнения, че Нико е напълно откачен!

Ето една истинска история на неизвестния Black Bart, разказана от Bruce Dickinson, в официалния му сайт:

„Black Bart е моментна лудост. Ние пътувахме с нашия мениджър из Флорида някъде през 1983, изживявайки истинската Американска Мечта, в открития Ford Thunderbird. Подминахме една бензиностанция с 3 рицарски доспеха отпред. Аз извиках 'Спрети! Трябва да вземем тези костюми!'. Беше нереално, бензиностанция с рицaрски доспехи за продан. Разбира се, аз се върнах и разбрах, че частите му, бяха заварени една за друга, бяха адски евтини, и не се движеха, но аз ги исках още повече, защото бяха адски яки! Оставих Black Bart, на задната седалка на автобуса ни, където спях обикновенно. Задната седалка, беше място където се случваха всички мръсотии през 80-те, ето така се получи 'Black Bart Blues'. Той в видял много. Сентенцията беше нещо от сорта на: 'Suspenders and suspension/Medieval (k)nights in Tennessee'."

Това е песен за рицарските доспехи на Bruce, наречени BlackBart, които пазхме на задната седалка на Тур Буса ни! Страхотна песен стана от това!!!

Rod Smallwood

Massacre (Lynott, Gorham, Downey)
'Massacre' – оригинално написана и записана от Thin Lizzy, появила се в албума от 1976 Johnny The Fox 'Massacre'. Много добра песен с смислен текст, характерен за Thin Lizzy, и за Maiden, чийто стил до голяма степен е повлиан от Thin Lizzy и подобни банди от 70-те.

Самата песен е за известната част от Леката Пехота, през Кримската Война, също като 'The Trooper' от албума Piece Of Mind. Въпреки че тази песен няма галопиращия подхот на 'The Trooper', е едно невероятно парче.

PLAY

tour-eddie.gif

Members Login