LANGUAGE/ ЕЗИК

final frontier banner

279244Издаден: June 8, 2010

Формат: Digital download, 1 track Promo CD, 7" Vinyl

Траклист: 1. El Dorado

"El Dorado" е втората песен от албума The Final Frontier на британската хеви метъл група Iron Maiden. Парчето е 36ия сингъл на групата и първия от албума. Песента беше достъпна за свободно сваляне от официалния сайт на групата в 00:01 на 8 юни (UTC), един ден преди началото на съпътстващото, албума, турне. Рисунката на обложката е дело на Anthony Dry и е базирана на кориците на EC Comics издадени от William Gaines, които са били популярни през 50те години на 20 век.

Относно по-ранното пускане на песента, волалистът Bruce Dickinson обяснява:

'El Dorado е превю на предстоящия студиен албум. След като ще я включим в сетлиста на нашето световно турне Final Frontier World Tour, решихме, че ще е страхотно да се отблагодарим на всичи наши фенове и да ги въведем в подходящо настроение за The Final Frontier като им предоставим песента преди турнето и излизането на албума.'

El Dorado (Smith, Harris, Dickinson)
Това е същата песен като в албума

В броя на списание Kerrang! от 9 юни, Dickinson обяснява смисълът на песента:

"[El Dorado] има циничен текст относно иконимическата бъркотия, която се случва в момента. Изглeждаше като перфектната буря(терминът „perfect storm" се използва, за да опише случка, при която комбинация от редки събития, драстично влошават ситуацията) - хората заемаха кредити като луди. Помислих си: „Това определено ще прецака хората". И изведнъж всички попаднахме в голяма каша! Точно затова се отнася El Dorado - за това да внушиш на някого мита, че „Улиците са павирани със злато"('The streets are paved with gold') и той да попита: „Къде да подпиша?".

PLAY

shaman-eddie.gif

Members Login