LANGUAGE/ ЕЗИК

sht banner

1979 1979_lineup

Тип: EP

Издадено: 9 Ноември 1979

Лейбъл: Самоиздание

Tracklist
1. Iron Maiden 04:03
2. Invasion 03:09
3.Prowler 04:19

Времетраене: 11:31

Група
Paul Di'Anno - Вокали
Dave Murray – Китара
Paul Cairns - Китара
Doug Sampson – Барабани
Steve Harris – Бас

Бележки

Записано на 31 декември 1978. Четри песни са били записани, но групата не са имали достатъчно пари за да продуцират и Strange World. Песента все пак се появява на някои пиратски издания и компилации.


Когато Maiden преиздават дискографията си чрез Metal-Is, дисковете били с стикери, които купувачите можели да изпратят към Metal Is заедно със 6,66 долара и в замяна ще получат копие на The Soundhouse Tapes. Тази версия е била лимитирано издание до 666 бройки.

 

 

Тhe Soundhouse Tapes е най-първият запис на Iron Maiden. Този запис включва три от първоначалните четири песни от демо касетата Spaceward, която е записана за период от 24 часа на 31 декември 1978. (Студиото щяло обикновено да бъде празно около Нова Година, и групата е могла да го спазари за малка сума). Четвъртата песен от сета, "Strange World", не е била включена в The Soundhouse Tapes защото групата не била доволна от качеството на записа. Затова, версията от Spaceward на "Strange World" не е била издадена, докато години по-късно се появява в компилацията Best Of The Beast.

The Soundhouse Tapes била важен елемент от бъдещия успех на Iron Maiden, и послужил в края на краищата за сдобиване с договор за запис с EMI. Той бил издаден независимо от лейбъла Rock Hard Records, име взето от Род Смолууд: идея "If it ain't Rock Hard, it ain't worth a fuck." - („Ако не е здрав кат камък, значи не си струва усилието"). Нийл Кей, неизвестен Soundhouse D.J. съчинява текста към изданието, който е както следва:

От време на време една специална група изплува от масата незнайни и неосъществени талантливи банди, които заливат света на рок музиката. Iron Maiden е подобна група, носейки със своята поява, стил в рок музиката, толкова твърд, смел и честен в своята същност като само успехът може да измери техния сериозен труд!

Песните в това E.P. са първите изобщо записани от групата и са автентичните неремиксирани версии взети от демо записа направен в Spaceward studios в Cambridge на 30 декември 1978, в последствие представени ми в The Soundhouse седмица по-късно.

След първото слушане беше ясно, че Iron Maiden ще се превърнат в едни от лидерите на съвременната хеви метъл сцена, комбинирайки такова количество талант и целеустременост, които музикалния свят никога не може да пренебрегне.

Нийл Кей


Заради само 5000 копия направени The Soundhouse Tape, се е превърнал в "Светият Граал" за колекционерите на Iron Maiden. 7 E.P. винил е бил достъпен само чрез директна поръчка по пощата и бил бързо разпродаден. Въпреки, че няколко звукозаписни компании направили поръчки за 20 000 копия всяка, групата решила да откаже, чувствайки, че опаричването в този момент, щял да унищожи магията на The Soundhouse Tapes. Забележете, че Дейв Мъри е направил всички китарни партии за The Soundhouse Tapes, тъй като групата изпитвала проблеми с намирането на втори китарист, който да се съчетава с възможностите на Дейв.

Поради изключителната рядкост на този запис има доста бутлег версии мотаещи се и Maiden колекционерите трябва да са изключително предпазливи и да се убедят, че купуват оригинала.

PLAY

trooper-eddie.gif

Members Login