LANGUAGE/ ЕЗИК

tnotb banner

26ти Април 1982

1. The Number Of The Beast (Harris)
2. Remember Tomorrow (live) (Harris, Di'Anno)

Сингъла The Number Of The Beast е издаден около месец след албума и достига до номер 18 в Англия. Обложката е ясно продължение на Run To The Hills. Резултатът от битката между Eddie и дявола вече не е под никакво съмнение. Това е много интересна символика, която се е загубила след религиозните бойкоти нападки. Очевидно Eddie е по-силен от дявола. Така че кой ще си прави труда да почита този слаб рогат (а сега и обезглавен) дявол?
Коментарите на Rod Smallwood са взети от обложката на Best Of The B'Sides от BOX сета Eddie's Archives.

The Number Of The Beast (Harris)
Това е същата версия която се появява в албума The Number Of The Beast

Remember Tomorrow (live) (Harris, Di'Anno)
Това е доста интересна версия на Remember Tomorrow. Описанието на обложката твърди че е записана в Италия и е потвърдена от Nicko който твърди, че това е първия концерт на Bruce с Iron Maiden. Дори Rod Smallwood отрича да разкрие истината около този запис. Тези твърдения всъщност не са истина. Тази версия е същата като от EP-tто Maiden Japan, но гласът на Di'Anno е сменен с този на Bruce Dickinson. Мисля че в едно интервю групата признава това въпреки че нямам спомен от къде беше. Въпреки това има още доказателства за това. Първо двете парчета са абсолютно еднакви по времетраене и звук което би било доста невъзможно съвпадение. И второ който и да е правил миксирането е забравил да махне Благодарностите на Di'Anno от края на песента и така можете да чуете как и двамата вокалисти казват „Благодаря!" на публиката. Според мен това елиминира всички съмнения за автентичността на записа.

Тази песен беше записана когато групата отиде в Италия за пръв път с BruceDickinsonпрез Октомври 1981 Преди да влезнат в студио да записват The Number Of The Beast. Направихме тези 5 концерта за да подгреем Bruceза концертите и да се настроим на вълна за запис на „Звяра" Мислихме че ще е интересна Б-страна след като е първия запис на Bruceв първото му турне с нас.

Rod Smallwood

PLAY

piece-of-mind-eddie.gif

Members Login