LANGUAGE/ ЕЗИК

fear of the darkr banner

Издаден на 13 април 1992

1. Be Quick Or Be Dead (Dickinson, Gers)
2. Nodding Donkey Blues (Dickinson, Harris, Murray, McBrain, Gers)
3. Space Station No. 5 (Montrose, Hagar)

Be Quick Or Be Dead в първият сингъл от албума Fear Of The Dark. Обложката дело на Riggs, изобразява Еди душащ човек, който загадъчно прилича на Robert Maxwell, собственик на вестник, който по това време се забърква във финансов скандал. Колаж от ирязани весникарски статии е избрана за фон . Всички статии могат да бъдат свързани с грандиозния скандал и корупцията, които са основа и в песента.

Robert Maxwell(1923-1991) е взел огромна сума пари от две свои публични компании, и от пенсионните осигуровки на своите чиновници, в опит да предодврати бизнес империята си от фалит. По времето когато излиза сингълът, Maxwell е вече мъртъв при мистериозни обстоятелства, тялото му е намерено в морето край Канарските Острови, след като е обявен за изчезнал от собствената му яхта. Причината за смърта му и до ден днешен е неизвестна, дали е бил убит? Или се е самоубил? Заключителни улики не са намерени.

Въпреки това, той е бил долен бизнесмен, които бил символ на финансовата корупция и престъпления, и това може би е причината, поради която Ригс и Maiden решават да сложат негов образ върху обложката на сингъла от А-страна, правещ го голяма тема за разговор.

Коментарът на Rod Smallwood, е взет от обложката на албума Best Of The B'Sides, включен в Eddie's Archives

Be Quick Or Be Dead (Dickinson, Gers)
Това е същата версия, която се появява в албума Fear Of The Dark.

Nodding Donkey Blues (Dickinson, Harris, Murray, McBrain, Gers)
Както името подсказва, това е блус-метъл песен. Тя също е от несериозните шеговити песни на Maiden, каквито са и 'Sheriff Of Huddersfield' and 'Black Bart Blues'. Песента е за една изключително дебела жена в някакъв бар, описваща нейните огромни атрибути с детайли – доста в стила на песента 'Whole Lotta Rosie' на AC/DC. Очевидно това не е сериозна песен, и записана просто заради забавлението. Но се появява един въпрос: Кой свири на пианото?

Бандата свири в някаква кръчма с псевдонима TheNoddingDonkeys, преди турнето. Взехме фалшивото име" TheNoddingDonkeys" и направихме няколко ниско заплатени изяви преди турнето. NoddingDonkeyBlues е една забавна песен родила се от цялата тази история.

Rod Smallwood

Space Station No. 5 (Montrose, Hagar)
Това е още една песен на Ronnie Montrose, от едноименния му амлбум издаден през 1973. Това е доста бърза песен, с диви китарни акорди, отличен избор да бъде записана от Maiden.

Най-интересната част на песента е в нейния край, когато Maiden добавят нещо от себе си. Части от нея са неразбираеми, и Bruce спокойно може да претендира за мястото на някой коментатор по конните състезания...

Това което следва е доста смешно, Bruce прави своя инерпретация на Rod Smallwood, както вече го е правил в песента 'Sheriff Of Huddersfield' и включва себе си в някаво бръщолевене с Йоркширски акцент. Чух, че точно тази част е озаглавена 'Bayswater Ain't A Bad Place To Be'.

Отново един трибют към Montrose – разбиваща песен от техния първи албум Montrose. Maiden го смятат за класическият албум на всички времена.

Rod Smallwood

PLAY

tour-eddie.gif

Members Login