LANGUAGE/ ЕЗИК

live after death banner

Iron_Maiden_-_Live_After_Death_DVDТова легендарно видео е съвсем първото (почти) цялостно представяне на концерта на Iron Maiden. Записано в продължение на четири нощи, през които бандата свиреи на Long Beach Arena в Лос Анджелис от 14 до 17 Март 1985г. Като част от турнето World Slavery Tour. Считан е за един от най-добрите концертни записи от много време насам и това е което би могло да се каже за него, освен може би това, че всеки Maiden фен определено се нуждае от присъствието му в колекцията си. Няма по-добър начин да прекараш 90 минути пред телевизионния екран от това да изгледаш този концерт.
Live After Death до този ден не беше излязъл официално като DVD. Така или иначе една бразилска компания го беше пуснала като бутлег на пазара и по тази причина не беше трудно да го откриеш в музикалните магазини. Мениджмънта на Maiden беше доста разгневен от този факт и пусна предупреждение на официалния сайт на групата. Становището им, публикувано на 19 Март 2003 под заглавие "Внимание! Фалшив продукт" на страниците на сайта гласеше така:

"Iron Maiden.com бяха известени за съществуването на DVD на концертен запис от турнето Live After Death, издадено от бразилската компания Editora D+T ООД, което е пуснато за продажба на страниците на он-лайн музикални сайтове по целия свят. Iron Maiden.com иска да извести всичките си потребители, че това НЕ Е лицензиран продукт и не е с добро качество.

Много от вас са направили запитване за официално издадени DVD-та на групата и това предстои да се направи в близко бъдеще, тогава когато времето позволи на групата сама да избере най-доброто аудио и видео качество. Получихме копия на "пиратското" издание на Live After Death от издателите Editora D+T ООД и нашето мнение е,че това представлява посредствено издание, което ние не препоръчваме да закупувате. Форматът на звука 5,1 не е миксиран изобщо и целият продукт е долнопробен и загуба на пари. В същото време ние търсим законен начин да изтеглим този продукт от търговската мрежа."
Няма какво толкова какво повече да добавя към това официално изявление., освен това че те са в пълното си право. Притежавам копие от това DVD и мога да потвърдя,че звука определено не е 5,1 както е презентирано на корицата. В общи линии е като да гледаш оригинално VHS но на нещо което не поддържа този формат. Единственото предимство на това бразилско копие е, че няма да се износи с течение на времето, както се случва с видео-касетките.(Аз също си бях закупил VHS когато те излязоха на пазара, и сега то е в доста окаяно състояние. ) Така или иначе се надявам Sanctuary да издадат редовно издание на Live After Death като толкова очаквано събитие

PLAY

trooper-eddie.gif

Members Login