LANGUAGE/ ЕЗИК

powerslave banner

22ри Октомври 1984

1. Aces High (Harris)
2. King Of Twilight (Nektar)
3. Number Of The Beast (live) (Harris)

Сингъла Aces High достига до номер 20 в Английските класации. Предната обложка е невероятна, а задната още повече. Там е изобразена дясната страна на самолет Spitfire и където се отбелязват постиженията на самолета, са нарисувани петте глави на Eddie от петте албума до момента. И така Eddie e елиминирал всичките си досегашни превъплъщения. Това може би изразява че музиката на Maiden продължава да се развива.
Коментарите на Rod Smallwood са взети от обложката на Best Of The B'Sides от BOX сета Eddie's Archives.

 

Aces High (Harris)
Това е същата версия която се появява в албума Powerslave

King Of Twilight (Nektar)
Тази песен оригинално е записана от прогресив рок група наречена Nektar.
Тази група е сформирана от британски емигранти, които живеят и записват в Германия. Версията на Maiden всъщност обединява две различни песни 'King Of Twilight' и 'Crying In The Dark', от албума им от 1972 - A Tab In The Ocean.

Това е една доста добра песен и има доста интересно изсвирени барабани и бас от Nicko и Steve.

Steve беше голям фен на тази английска група която се е установила в Германия. Спомням си как бяхме на турне в Япония и в интервюта Steveпостоянно споделяше любовта си към тази група. Това моментално им вдигаше продажбите заради нарасналия интерес.

RodSmallwood

Number Of The Beast (live) (Harris)
Обложката на сингъла не дава информация за мястото където е записан тази версия на Number Of The Beast . Но ми казаха че е от Dortmund от 18 Декември 1983. Същата версия може да бъде намерена във видеото 12 Wasted Years.

PLAY

tour-eddie.gif

Members Login